| 1 perc olvasás

IV. Városi Gokart Kupa Sopronban

A soproni általános iskolák felső tagozatos tanulói mérték össze a tudásukat a Racing Arena Sopron gokartpályán kedden. A IV. Városi Gokart Kupán dr. Farkas Ciprián polgármester kiemelte: Sopron sportváros, ahol több mint 80 egyesület várja a mozogni vágyókat.

Izgalmas küzdelmek jellemezték a negyedik alkalommal megrendezett Városi Gokart Kupát. A megmérettetés a Polgármesteri Hivatal Sportfelügyeleti Csoport, a Soproni Diáksport Bizottság és Soproni GoKart Sportegyesület szervezésében valósult meg.

fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen dr. Farkas Ciprián polgármester kiemelte: Sopron sportváros, ahol több mint 80 egyesület várja a mozogni vágyókat. 

fotó: Griechisch Tamás

"Ernest Hemingway amerikai író egyszer úgy fogalmazott, hogy mindössze három sport létezik a világon: a bikaviadal, az autóversenyzés és a hegymászás. A többi csupán játék. Ha ez a gondolat ebben a formában nem is igaz, a legendás íróval egyetértek abban,hogy az autóverseny is egy komoly sport, melynek alapja a gokart."

Az önkormányzat minden lehetséges eszközzel támogatja a sportegyesületek tevékenységét. Sopronban minden körülmény adott ahhoz, hogy a fiatalok megismerjék és elsajátítsák a gokart sport alapjait

- mondta el portálunk kérdésére dr. Farkas Ciprián.

fotó: Griechisch Tamás

Bálint Ádám, a Soproni GoKart Sportegyesület elnöke és vezetőedzője portálunk kérdésére elmondta, hogy a versenyt immár negyedik alkalommal a soproni általános iskolák felső tagozatos tanulói számára hirdették meg.  

A megmérettetés legfőbb célja a gokart sport népszerűsítése, valamint versenyzési lehetőség biztosítása a sportág iránt érdeklődő diákoknak

- tette hozzá Bálint Ádám.  

fotó: Griechisch Tamás

A legeredményesebb versenyzőket oklevéllel és serleggel jutalmazták. 

fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek