| 2019. szeptember. 8. | 1 perc olvasás

IX. Kucsara György Emlékverseny

Vasárnap rendezte meg a hagyományos Kucsara György Emlékversenyt a Soproni Polgári Lövész Egyesület. A megmérettetés idén is népszerű volt, az ország több pontjáról, valamint a határon túlról is érkeztek versenyzők, hogy megmutassák tudásukat.

Kucsara György a Soproni Polgári Lövész Egyesület első ügyvezető elnöke volt, aki sokat tett az egyesület megalakulásáért, mind a taglétszámot, mind a versenyeket és mind a lőteret tekintve. A róla elnevezett emlékversenyt 2010 óta rendezi meg az egyesület, hogy így tisztelegjenek az elhunyt vezető előtt. 


fotó: Griechisch Tamás

Csiszár Szabolcs, városi sportfelügyelő a versenyen elmondta: Sopron Nemzeti Sportváros, ami ezt jelenti, hogy mind a szabadidő- és versenysportban, mind a diáksportban nagyszerű teljesítményt nyújt a város, és kiemelkedően foglalkodik a sportot szeretőkkel és az egészséges életmóddal. Hozzátette: a Soproni Polgári Lövész Egyesület folyamatosan fejlődik, és a vezetők kiemelkedő munkát végeznek, hiszen a versenyzők és a versenyek száma is folyamatosan növekszik.


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Bencsik Balázs, az egyesület alelnöke portálunk kérdésére elmondta: öt kategóriában hirdettek versenyt a legkisebbektől a felnőttekig, a légfegyverektől az éles kis és nagy kaliberű lőfegyverekig. A Soproni Polgári Lövész Egyesület az idei versenyen útjára indít egy vándorkupát, amely egy évig lehet majd a győztes tulajdonában, jövőre pedig a 2020-as Kucsara György Emlékverseny nyertese viheti majd haza a hatalmas serleget. 


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek