| 2024. június. 13. | 1 perc olvasás

Izgalmas és tartalmas beszélgetésekkel folytatódott az Ünnepi Könyvhét Sopronban

Várszegi Asztrik emeritus pannonhalmi főapát és Palotai Gabriella pszichiáter Pár-beszédben című beszélgetőkönyvét ismerhették meg a résztvevők csütörtökön a Liszt-központban. A kötetlen beszélgetés során az emberek mindennapjait érintő témákról is kifejtették véleményüket a szerzők. A Cédrus Könyvkereskedésben Bendl Vera, Cser Kovács Ágnes és Havas Juli írónők könyvírással kapcsolatos gondolatait is megismerhették meg az érdeklődők.

Várszegi Asztrik emeritus főapát és Palotai Gabriella pszichiáter a covid-19-járvány idején kezdtek el online beszélgetni. A karanténidőt használták ki, hogy három évtizedes munkakapcsolatukra visszatekintve megosszák egymással a járványhelyzet adta érzéseiket és gondolataikat.

Fotó: Rombai Péter 

A könyvet a két szerző mutatta be kötetlen beszélgetés keretében a Liszt-központban az Ünnepi Könyvhét keretein belül. A beszélgetést Werner Krisztina a kötet szerkesztője vezette. 

A könyvben Palotai Gabriella pszichiáterrel az embereket érintő témákról folytatunk párbeszédet, többek között egészségről, lélekről, kapcsolatokról, magányról, szerelemről, életről és halálról. A könyvben közérthetően és közvetlenül beszélgetünk ezekről a fontos témákról

- mondta el érdeklődésünkre Várszegi Asztrik.  

Fotó: Rombai Péter 

A kényszerű bezártság és korlátozások ellenére a beszélgetés élő, és mindenkinek, nem csak szakembereknek szól. A beszélgető felek gondolatait személyes élményeik hitelesítik. Ugyanakkor a párbeszéd folyamatában mély igazságok születnek, amelyek mentén – négy év távlatából – még inkább magára ismerhet az olvasó.

Fotó: Rombai Péter 

A Cédrus Könyvkereskedésben Bendl Vera, Cser Kovács Ágnes és Havas Juli szerzők munkásságát ismerhették meg az érdeklődők. A felolvasásokkal tarkított beszélgetésből kiderült, hogyan születik egy könyv, attól kezdve, hogy az író fejében elkezd élni egy történet, egészen addig, míg az olvasók kezébe kerül.

Fotó: Rombai Péter 

Legnépszerűbb cikkek