| 2021. június. 26. | 2 perc olvasás

Izgalmas meccs és látványos bemutató az új Lőver Uszodában

Vízilabda-mérkőzéssel nyílt meg a Lőver Uszoda Sopronban. A meccs előtt sajtótájékoztatón beszélt az új létesítménnyel kapcsolatos tapasztalatiról a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, a női válogatott mestere, valamint Sopron polgármestere.


fotó: Griechisch Tamás

A vízilabda szövetség elnöke az építkezés alatt is folyamatosan konzultált Sopron polgármesterével, hogy már a kialakítás során minden megfeleljen a FINA előírásainak. Vári Attila kiemelte, hogy ő és a szövetség törekedni fog arra, hogy minél több rangos sporteseménynek adjon otthont a Lőver Uszoda.

 - Az a célunk, hogy Sopron visszakerüljön a hazai és a nemzetközi vízisport térképére – jelentette ki a város polgármestere. Dr. Farkas Ciprián hozzátette, hogy sokat kell dolgozni azon, hogy az álmaink teljesüljenek, és ez a szakági együttműködéseken fog múlni. A vízilabda és az úszószövetséggel is arra fogunk törekedni, hogy ez valósággá váljon.


fotó: Griechisch Tamás

Felemelő érzés egy ilyen csodálatos létesítmény átadásán jelen lenni – mondta a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.  Bíró Attila szerint egy igazi 21. századi uszoda épült Sopronban.


fotó: Griechisch Tamás

A soproni vízisport utánpótláskorú versenyzői írták alá azt a Sopron címerével ellátott zászlót, amelyet dr. Farkas Ciprián polgármester adott át Vári Attilának, a Magyar Vízilabda Szövetség elnökének. A gyerekek sok sikert kívántak a válogatott tagjainak. A zászlót a csapat magával viszi a Japán fővárosban rendezendő olimpiára. 


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

A sajtótájékoztatót követően a női vízilabda-válogatott az universiade válogatottal játszott szoros mérkőzést, amelyet Bíró Attila tanítványai egy gólos különbséggel nyertek meg. A meccsről készült képes beszámolót itt tekinthetik meg.

Aki lemaradt a mérkőzésről itt nézheti meg:

A meccs szünetében bemutatót tartott a Magyar Junior-Felnőtt Szinkronúszó Válogatott.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek