| 2018. november. 21. | 2 perc olvasás

Izgalmas programmal várták a pályaválasztás előtt állókat

Látványos, sokszínű program várta a pályaválasztás előtt álló 7.-8. osztályos diákokat szerdán a Soproni Szakképzési Centrum tagintézményeiben. A Szakmák Délelőttjén a tanulók számtalan mesterséget ismerhettek meg testközelből, bepillanthattak a tanműhelyekbe, kipróbálhatták az eszközöket és saját maguk is készíthettek munkadarabokat.

Az ételek izgalmas világával is megismerkedhettek a pályaválasztás előtt álló diákok az Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolában. A szakmák délelőttjén a Soproni Szakképzési Centrum másik öt tagintézményéhez hasonlóan több száz tanuló ismerkedhetett testközelből a szakmák fortélyaival. A diákok élvezték a sokszínű programot.


fotó: Griechisch Tamás

Sopron és térsége kiemelt turisztikai és gasztronómiai régió, ennek is köszönheti a Soproni Szakképzési Centrum Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolája a népszerűségét. - 500 fős tanulólétszámmal tudjuk garantálni azokat a külső gyakorlati oktatóhelyekkel is kiegészülő képzéseket, amelyeket a szülők, és a gyermekek is elvárnak – hangsúlyozta Sterbenz László igazgató, aki hozzáfűzte: az iskolában megtalálhatóak azok a képzések, amelyek képesek kiszolgálni egy olyan gyorsan gyarapodó várost, mint Sopron. Ezek között megtalálható a cukrász, szakács, pincér és eladó.


fotó: Griechisch Tamás

A Vas-és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnáziumban is tárt karokkal vártak a szakmák iránt érdeklődő fiatalokat. Az intézmény vezetője szerint a nap üzenete egyértelmű. - Fontos, hogy a diákok jól válasszanak szakmát, ez a rendezvény ebben segít nekik – mondta Bokor Ákos. - Óriási hiány van szakemberekből és ez a helyzet a jövőben várhatóan csak fokozódni fog. Nem titkolt célunk, hogy a szakgimnáziumi oktatással konkurenciái legyünk a gimnáziumi képzésnek. Szeretnénk, hogy a tanulók úgy érezzék: az érettségi mellett a szakma egy olyan ugródeszka, amely révén sokkal jobban el tudnak helyezkedni kiváló munkahelyeken is – emelte ki Bokor Ákos.


fotó: Griechisch Tamás

A tovább tanulókat novemberben és decemberben további szakmai és nyílt napokkal, nyitott kapuk napjával várják a szakképzési centrum iskolái.


fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek