| 2022. szeptember. 18. | 2 perc olvasás

Jagorta, a különleges és hangulatos magyar fatermék

Tudtad, hogy a Jagorta egy fényáteresztő fa és magyar találmány?

A Jagorta egy új technológia, többrétegű fapanel, mely lélegzetelállító belsőépítészeti, bútortervezési megoldásokat tesz lehetővé. Egy olyan termék, amely 2015-ben az INDEX Nemzetközi Design kiállításon, Dubaiban nagydíjas lett. Az új technológia már ipari oltalommal is rendelkezik.

 (Fotó: https://lakberinfo.hu/)

Az Éltechnika Kft. tervezője, gyártója és kivitelezője minőségi bútoroknak, igényes enteriőröknek. Fejlesztője egy technológiának, mely díjnyertes termékeket eredményezett. Ahhoz, hogy a fényt a fa áteressze, nyilvánvalóan vékonynak kell lennie, s hogy ezzel a vékony anyaggal dolgozni lehessen, hordozó anyagra van szükség. Több mint 100-féle fa alkalmas arra, hogy átvilágítva sokszínűen megmutassa szépségét, természetét. Különböző felületkezeléssel módosítható az átszűrődő fény mennyisége. A motívumokat és rajzok a felületen CNC-marással vagy lézergravírozással alkotják meg.

(Fotó: Flyvision)

A Jagortát lakberendezők, építészek, belsőépítészek, bútorgyártók alkalmazzák munkájuk során.

A megvilágítás LED-technológiával történik fényerő-szabályozással, illetve a fény színe is változtatható. A JAGORTA többrétegű panel alkalmazásával a természetet hozzuk be tereinkbe, a fa felület még hangsúlyosabbá válik a megvilágítás által. Önálló dekorációs elemként is használható, szolgálhat különleges háttér- vagy hangulatvilágításként is.

A JAGORTA hangulatlámpa is egyben, mely kellemes megvilágítást ad a belső tereknek, a minta a többrétegű JAGORTA felület felső farétegébe kerül lézergravírozással.

A Dubaiban megrendezett INDEX Nemzetközi Design kiállításon egyedi berendezési tárgyakkal nevezett a Termék Design díjra az Éltechnika Kft., és az Iránytű asztal elsőként nyert Design Nagy Díjat magyar érdekeltségű cég termékeként ezen a komoly nemzetközi megmérettetésen. Ez a bútor a WOODVISION termékek csúcsdarabja mind a hagyományos asztalosság, mind a saját fejlesztésű anyag alkalmazása terén.

(https://eltechnika.hu/)

A mahagóni asztallap négy darabból áll, melyeket a fa erezete szerint gondosan válogattak és a rajzolatok szerint középpontosan összeforgattak. A klasszikus iránytű motívum a fafelület lézergravírozásával készült, így a minta világítás nélkül is éke az asztalnak. Az ornamentika a sugárirányban illeszkedik a fa mintázatához. Az asztal világítását hideg fehér és narancsszínű LED-ek biztosítják, melyek távirányítóval programozhatóak.

(Fotó: https://eltechnika.hu/)
(Fotó: https://eltechnika.hu/)

Forrás: https://lakberinfo.hu/

https://eltechnika.hu/

Woodvision - YouTube

Borítókép: https://lakberinfo.hu/

Legnépszerűbb cikkek