| 2021. december. 1. | 1 perc olvasás

Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórumot tartottak a Soproni Rendőrkapitányságon

A rendezvényen a rendőri vezetők és szakemberek a járás településeinek polgármestereivel, a településeken működő polgárőr szervezetek vezetőivel, a Soproni Járási Hivatal vezetőjével, a Soproni Szakképzési Centrum és a Soproni Tankerületi Központ vezetőivel közösen tekintették át a közrend és közbiztonság helyzetét.

A 2021. november 30-án megtartott értekezlet nyitásaként dr. Herczeg Zoltán r. alezredes a Soproni Rendőrkapitányság vezetője beszámolójában részletesen ismertette a rendőrkapitányság illetékességi területén a közbiztonság helyzetét és a rendőrség szerepvállalását. Elmondta, bár több rendkívüli feladat ellátása is jelentősen lekötötte az állomány erejét és energiáját, ennek ellenére a felderítési mutatók javultak, csökkent a közterületeken elkövetett bűncselekmények száma.

Dr. Forrai Zsolt r. ezredes a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese méltatta a Soproni Rendőrkapitányság jó eredményeit, amelyek meghatározóak a megye életében. Megköszönte a jelen lévőknek az eddigi együttműködést, ami elengedhetetlen a pozitív eredmények fenntartásához.

A fórumon felszólalók a különböző közlekedésbiztonsági szabályszegésekkel kapcsolatos észrevételeiket tették meg, amelyekre reagálva a kapitányságvezető hangsúlyozta: e téren a rendőrség kiemelt prevenciós tevékenységet folytatott, és a szabályszegőkkel szemben minden eszközzel fellépett. A megbeszélésen dr. Farkas Ciprián, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere kifejezte megbecsülését a rendőrkapitányság munkájával kapcsolatban.  


fotó: police.hu

Borítókép; police.hu 

Legnépszerűbb cikkek