| 2022. november. 18. | 1 perc olvasás

Járási közbiztonsági egyeztető fórumot tartottak a Soproni Rendőrkapitányságon

A rendezvényen a rendőri vezetők és szakemberek a járás településeinek polgármestereivel, a településeken működő polgárőrszervezetek vezetőivel, a Soproni Járási Hivatal vezetőjével, valamint a Soproni Szakképzési Centrum és a Soproni Tankerületi Központ vezetőivel közösen tekintették át a közrend és közbiztonság helyzetét.

A 2022. november 17-én megtartott értekezlet megnyitójaként dr. Herczeg Zoltán r. alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság vezetője beszámolójában részletesen ismertette a rendőrkapitányság illetékességi területére vonatkozóan a közrend és a közbiztonság helyzetét, és a rendőrség szerepvállalását. Elmondta, hogy a tavalyi év hasonló időszakához képest összességében csökkent a regisztrált bűncselekmények száma. Kevesebb bűncselekmény történt a közterületeken, azonban az online térben elkövetettek száma nőtt, és többször intézkedtek embercsempésszel szemben. Elmondta, hogy a kapitányság fokozott hangsúlyt fektet a prevenciós tevékenységére, amely ugyancsak hozzájárul a lakosság szubjektív biztonságérzetének fokozásához, a közrend és közbiztonság javításához. A rendőrkapitányság feladatellátására vonatkozó észrevételeit pedig azzal foglalta össze, hogy 2022-ben a Soproni Rendőrkapitányság „Az év kapitánysága” címet nyerte el, amely ékes bizonyítéka a magas színvonalú szakmai munkának.

 

Fotó: Máthé Alexandra

Dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a Soproni Rendőrkapitányság eredményeit ismertette, amelyek meghatározóak a megye életében. Elmondta, hogy tapasztalatai szerint szélsőségektől mentes, stabil közbiztonság van a megyében. Kihangsúlyozta, hogy a közrend és közbiztonság legalapvetőbb mutatója a lakosság szubjektív biztonságérzete, amely a megnövekedett migrációs nyomás és az ezzel járó feladatok ellenére sem romlott. A rendőrség elsődleges feladata, hogy amennyiben valahol megrendül az emberek biztonságérzete arra azonnal reagáljon, állítsa helyre.

A fórumon felszólalók a különböző, leginkább közlekedésbiztonsági szabályszegésekkel kapcsolatos észrevételeiket tették meg, amelyekre reagálva a kapitányságvezető hangsúlyozta, hogy ezen a területen a rendőrség kiemelt prevenciós tevékenységet folytatott, és a durva szabályszegőkkel szemben minden rendelkezésre álló eszközzel fellép.

Az esemény végén a jelenlévők egyöntetűen kifejezték megbecsülésüket a rendőrkapitányság munkájával kapcsolatban. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek