| 1 perc olvasás

Játék a kastélyban

A Játék a kastélyban című vígjáték olvasópróbáját tartották kedden a Liszt-központban. A darab rendezője Mikó István Jászai Mari-díjas, kiváló és érdemes művész. A premier októberben lesz a Soproni Petőfi Színházban.

A Játék a kastélyban nem csupán az egyik legeredetibb és legbravúrosabb Molnár-színdarab a megannyi világsiker között, hanem az egyik legszemélyesebb is, a varázsló tehetségű drámaíró ars poeticája, rezignált vallomás az élet hazugságairól és a színpad igazságairól. Molnár Ferenc művét Mikó István Jászai-díjas, kiváló és érdemes művész állítja színpadra a Soproni Petőfi Színházban. 

fotó: Rombai Péter 
Ez a darab azért is különleges, mert részben rólunk, színházi emberekről szól. Molnár Ferenc gondolataival megérinti az olvasókat, így az a célunk, hogy a színpadon is hasonló hatással legyünk a közönségre

- mondta el portálunk kérdésére Mikó István.  

fotó: Rombai Péter  

A darab főszereplője Mihályi Győző Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész kérdésünkre elmondta, hogy Molnár Ferenc kiváló érzékkel írt színdarabokat, hiszen pontosan tisztában volt azzal, hogy milyen hatásokat szeretne kiváltani az olvasókból.

fotó: Rombai Péter  
A Játék a kastélyban egy érdekes és mulatságos darab. Almády karaktere izgalmas kihívás, hiszen egy hiú és nehéz emberről van szó

- tudtuk meg Mihályi Győzőtől. 

fotó: Rombai Péter  

A darab háttere: 

Turai és Gál, a sikeres színműíró páros Ádám Alberttel, a fiatal zeneszerzővel váratlanul érkezik meg az itáliai kastélyba. Meglepetést akarnak okozni, és ők lepődnek meg: a fülig szerelmes Ádám a menyasszonya melletti szobát kapja, ám épp mikor a három barát készül kinyitni a szobákat elválasztó ajtót, szenvedélyes párbeszédre lesznek figyelmesek, ami a gyönyörű színésznő és egykori kedvese, Almády között zajlik. Ádám csalódottsága kétségessé teszi Annie-val készülő házasságát és az új operett premierjét is. Turai megpróbálja helyrehozni a dolgokat, a fikcióhoz igazítja a valóságot, így lesz színjáték a kastélyban.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek