| 2024. június. 12. | 2 perc olvasás

Játék a kastélyban - Hatalmas az érdeklődés a Soproni Petőfi Színház új évada iránt

Szerda este közönségtalálkozót tartottak a Soproni Petőfi Színházban. Az érdeklődők a "Játék a kastélyban" című előadás próbáját is megtekinthették, de a darab alkotói és szereplői számos kulisszatitkot is megosztották Molnár Ferenc művéről. A bérletértékesítésből az látszik,hogy már most hatalmas az érdeklődés a teátrum 2024/2025-ös szezonja iránt.

A Soproni Petőfi Színház már április végén meghirdette a Mélységek és magasságok évadát. Ennek köszönhetően már most kiválóan alakulnak a 2024/2025-ös szezonra vonatkozó bérleteladások - hangsúlyozta Kóczán Péter, a Pro Kultúra Sopron igazgatója.

Fotó: Rombai Péter 
A bérleteladások azt tükrözik,hogy az elmúlt évek bizonytalanságai után ismét visszataláltak a nézők a Soproni Petőfi Színházba. Már most megközelítjük azt a bérletes számot, amellyel az előző évadot zártuk. Az elmúlt évadban számos olyan darabunk volt, amelyekre bérleten kívül vásároltak belépőjegyeket. A nagy sikerre való tekintettel az egyik előadásunkat a "Legyetek ott, ha tudtok" szlogennel hirdettük, hiszen a jegyek iránt is hatalmas volt a kereslet

- tudtuk meg Kóczán Pétertől.     

A következő évad keretében többek között színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országúton, láthatják a nézők Molnár Ferenc Játék a kastélyban című vígjátékát, és műsorra tűzik a Hair című musicalt is.

Fotó: Rombai Péter 

A szerdai közönségtalálkozón a Játék a kastélyban című előadás próbáját is megtekinthették az érdeklődők, de a darab alkotói és szereplői számos kulisszatitkot is megosztották Molnár Ferenc művéről. 

Mikó István Jászai Mari-díjas, kiváló és érdemes művész nagyon szereti Molnár Ferenc műveit, játszott is régen az író egyik darabjában Sopronban. Most rendezőként idézi meg a legendás szerző szellemiségét a Játék a kastélyban című vígjátékban.

Fotó: Rombai Péter 
Játék és valóság, igazság és hazugság, szerelem és barátság. A nézők könnyen tudnak azonosulni a darabbal, hiszen az előbb említett érzelmek és kapcsolatok átszövik a mindennapi életünket. Egy szellemes vígjátékról van szó, ezért nagyon kíváncsinak vagyunk a közönség reakcióira

- mondta el portálunk kérdésére Mikó István. 

A főszerepet, Turait, a mindent megoldó írót Széles Tamás alakítja, aki három évvel ezelőtt már játszott a soproni színházban. Németh László Széchenyi című darabjában a címszerepet formálta meg nagy sikerrel. Most visszatért a leghűségesebb városba.

Fotó: Rombai Péter 

Hálás és szórakoztató feladat Molnár Ferenc vígjátékban játszani. Szeptember végén már jelmezben, díszletben és valódi kellékkel készülünk a premierre - fűzte hozzá Széles Tamás színész.   

A darabot az új évadban októbertől láthatja a közönség a Soproni Petőfi Színházban.

Fotó: Rombai Péter 

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek