| 2019. február. 1. | 1 perc olvasás

Játszótér és tájépítészet

A jövő környezettudatos játszótér és tájépítészete címmel rendeztek konferenciát a Soproni Egyetemen. A szervezők célja, az volt, hogy egységes képet kaphassanak a résztvevők olyan táj- és kertépítészeti területekről, projektekről, ahol a jövő kihívásai, a modern tervezési szemlélet és anyagok valamint a környezettudatosság és környezetvédelem egységes formában jelenik meg.

Vannak olyan soproni játszóterek, ahol csak természetes vagy újrahasznosított anyagokból épült szerkezeteket találnak a környéken élők. Ez egyre gyakoribb jelenség a táj- és kertépítészetben, a játszóterek és szabadidőparkok tervezésében. Ebben a témában gyűltek össze a Soproni Egyetemen rendezett konferencián. Az eseményt a házigazda intézmény mellett a Magyar Építész Kamara, a Magyar Mérnöki Kamara, a Fadoktor Mérnöki Iroda Kft. és a Mindigfa Bt. közösen hívta életre.


fotó: Griechisch Tamás

Az erdők, a zöld közterületek, a faanyag, mint természetes kertépítészeti alapanyag, a környezetvédelem és a környezettudatos tájépítészet egymással kéz a kézben jár. Eddig az ilyen jellegű együttműködések szervezetten csak egyes projektek esetében valósulhattak meg. Sopron városa, a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.-vel ezen a területen hazai viszonylatban is élen jár. A jövőben egy új képzési forma tovább segítheti ezt a munkát Sopronban.A konferenciát a Magyar Építész Kamara szakmai továbbképzésként regisztrálta. A szervezők szerint folytatódik az eszmecsere a jövőben is.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek