| 2018. december. 14. | 1 perc olvasás

Játszóteret építettek a Petőfi Sándor Általános Iskolában

Új játszótérnek örülhetnek a Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai. A mintegy kétmillió forintból megépített parkban korszerű készségfejlesztő eszközök is helyet kaptak. A játszótér megépítéséhez szükséges összeget az iskola szülői munkaközössége és az önkormányzat biztosította. Emellett más fejlesztéseket is megvalósítottak az intézményben.

Hiába zimankós az időjárás, amint kicsengetnek, a gyermekek rögtön birtokukba veszik az új játszóterüket. Az iskolának régi vágya vált valóra azzal, hogy megépült a készségfejlesztő eszközzel felszerelt park.  


fotó: Griechisch Tamás

- A játszótér az iskola szülői munkaközössége, és Sopron önkormányzatának együttműködésével valósult meg – emelte ki Sipos Ferenc, a Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI igazgatója. - A játszótér melletti épületszakasz szigetelését is fel kellett újítani, mert rendre befolyt oda az esővíz. Ez a beruházás több mint 5 millió forintot tett ki, a játszótér pedig mintegy 2 millió forintba került – részletezte.

Mire megszoknák ezeket az eszközöket a gyermekek, már új játékokkal bővül az „élményparkjuk”. A beruházás keretében érkezik még hinta, libikóka, és csúszda is – de padokat is kihelyeznek majd, hogy kényelemesen fújhassák ki magukat az önfeledt szórakozás közepette megfáradt gyermekek.


fotó: Griechisch Tamás

Az intézményben más munkálatok is kezdődnek a közeljövőben: a felújítással eddig nem érintett épületrészekben kicserélik a nyílászárókat, a szigetelést és modernebbre cserélik a radiátorszelepeket is.

Legnépszerűbb cikkek