| 2020. szeptember. 2. | 1 perc olvasás

Javában tart a Balekhét Sopronban

Megérkeztek az elsőéves hallgatók, a balekok és a gólyák a Soproni Egyetem campusára, ahol megismerkednek egymással, felsőbb évesekkel, egyetemük történelmével, a selmeci hagyományokkal és Sopron városával.

Az új hallgatók segítséget kaptak a beiratkozásban, a tantárgyak felvételében is és több interaktív programon részt vehettek. A Soproni Egyetemen a Benedek Elek Pedagógiai Karon gólyatábort tartanak, a selmeci hagyományokat ápoló karokon pedig a Balekhét keretében fogadják az elsőéveseket.


forrás:Soproni Egyetem Facebook

A hagyományos balekhét vasárnap kezdődött és péntekig kínál programokat a Soproni Egyetem elsőéves hallgatóinak. A hét során az interaktív feladatok segítségével az elsőévesek megismerhetik a hagyományokat és szaktársaikat, a felsőbb évesek, vagyis a firmák vezetésével. 

- A Balekhét a többi gólyatábortól abban különbözik, hogy itt a több mint két évszázados selmeci diákhagyományokat ápoljuk, ami abban nyilvánul meg, hogy elsősorban egy közösséget szeretnénk formálni. Meg szeretnénk mutatni az első éves hallgatóknak, - akiket mi úgy hívunk, hogy pogányok-, hogy milyen egy olyan társaságba bekerülni, akik teljes mértékben támogatják egymást - tudtuk meg Káli Jenő Bence firmától, a Soproni Egyetem hallgatójától.

Az elsőévesek megérkezésüket követően a vasútállomásról indulva, egy koronavírus kérdőív kitöltése és lázmérés után vehettek részt a szekértoláson. A városban haladva ezzel a szekérrel vitték el a csomagjaikat a kollégiumokhoz. A programban szerepelt a Soproni Múzeum látogatása, városismereti séta és erdei túra is.

Borítókép forrása:Soproni Múzeum Facebook oldala


forrás: Soproni Múzeum Facebook oldala

Legnépszerűbb cikkek