| 2023. június. 14. | 1 perc olvasás

Javul a Balaton elérhetősége Sopronból

A MÁV–Volán-csoport évek óta fejleszti a Balaton elérhetőségét, az ország több pontjáról egyre könnyebb az eljutás a magyar tengerhez. 2023. június 17-től kedvezőbben tudjuk megközelíteni a tavat Sopronból és térségéből is.

Idén nyáron a soproniak is gyorsabban eljuthatnak a magyar tengerhez. Új járat közlekedik Sopronból Fonyódra a nyári tanszünetben naponta, indulási idejének köszönhetően a soproniak minden nap két órával tovább maradhatnak a Balaton-parti strandokon.
A Sárvár, Sümeg, Keszthely, Balatonmáriafürdő érintésével közlekedő járat Sopronból Fonyódra 8:00- kor, visszafelé, Fonyódról Sopronba pedig 17:35-kor indul. A járat a Balaton nyugati medencéjét tárja fel, így a Sopron és Sárvár közötti, a 84-es főút mentén elhelyezkedő települések közvetlen kapcsolatot kapnak Keszthely mellett Balatonederics, Balatongyörök, Vonyarcvashegy, Gyenesdiás, Balatonberény, Balatonmáriafürdő, Balatonkereszttúr, Balatonfenyves és Fonyód településekkel.

Az új menetrendnek köszönhetően a tó északkeleti partjának elérhetősége is kedvezőbb lesz Sopronból, mivel a Sopron és Balatonfüred között közlekedő autóbuszjáratok egy része érinti Balatonalmádi és Alsóörs településeket is.

Legnépszerűbb cikkek