| 2016. március. 31. | 1 perc olvasás

Javulnak a bűnügyi statisztikák

Folyamatosan csökken a bűnelkövetések száma városunkban – mondta el Szabó Jenő soproni rendőrkapitány közgyűlés előtt tartott beszámolójában. Elhangzott az is, hogy mindez akkor ér valamit, ha az itt élők biztonságérzetével is összhangban van.

Az elmúlt esztendőben is folytatódott az a kedvező tendencia, amely az ismerté vált bűncselekmények számát mutatja. A Soproni Rendőrkapitányság illetékességi területén 2015-ben 1704 bűncselekmény történt, ami a 2014-es számhoz (2127) képest jelentős csökkenés.

A felderítettségi mutató is tovább növekedett, a beszámoló alapján mindez 58,2 százalékos. Szabó Jenő kapitány köszönetet mondott a soproni önkormányzatnak is, amely 12 millió forintos támogatást biztosít a kapitányság számára.

Elhangzott, hogy az elmúlt esztendőben a bevándorlók jelentős többletfeladatot róttak a rendőrségre, ez alól a soproni kapitányság sem volt kivétel. Idén eddig 28 illegális bevándorlóval szemben volt szükség intézkedésre.

Németh Lajos rendőrezredes, főkapitány-helyettes (képünkön balra) a közgyűlésen elismerően szólt a soproni kapitányság előző éves tevékenységéről. 

Ide kattintva érheti el a rendőrség 2015. évi beszámolóját, melyet a képviselők 17 egyhangú igen szavazattal fogadtak el.

Legnépszerűbb cikkek