Jazz & Bor meglepetésvendéggel!

Fény derült a sokáig titokzatos információra, vagyis hogy ki lesz Kónyai Tibor meghívására a meglepetésvendég a szombati Jazz & Bor koncerten a Liszt Központban: a soproni születésű Kollmann Gábor jazz-szaxofonos is színpadra áll a PincePontban.

A Jazz & Bor sorozat következő koncertjén február 15-én a csodaszép hangú Lilien énekel majd Kónyai Tibor virtuóz zongorajátéka mellett. A duó 2013-ban Sopronban alakult. Gyakran lépnek fel országszerte a legjelentősebb jazz klubokban, és egyre több koncert-meghívásnak tesznek eleget külföldön is. Kónyai Tibor soproni zongoraművész - zeneszerző fúvósokból és vonósokból álló zenekarával, az Art Classic-kal hét szerzői lemezt jelentetett meg eddig. A felemelő és örömébresztő előadásukban ezúttal saját szerzemények, jazz standardek, különféle jazzesített műfajok, magyar darabok, francia, portugál és energikus latin dallamok szólalnak meg – a ’20-as évektől napjainkig.

Kollmann Gábor
Kollmann Gábor

A Lilien & Kónyai Tibor duó ezúttal meglepetésvendéget is hívott a klubkoncertre: az ugyancsak soproni születésű Kollmann Gábor lesz az „ajándék”. Gábort legutóbb tavaly nyáron hallhattuk idehaza a Fertőrákosi Barlangszínházban a Budapest Jazz Orchestra vezetőjeként és szaxofon szólistájaként. A BJO az ország egyetlen képzett jazz-muzsikusokból álló big-band formációja, akik a jazz és a szving nagyköveteiként járják a világot, és persze a haza jazz-re nyitott pódiumokat is.

Az este borász „fellépője” Fényes Tibor lesz, aki a Fényes Pincészet különlegességét hozza el erre az estére. Ezen a szombaton a 2019-es Tramini kerül a poharakba. A Fertő-part egyetlen tramini-ültetvénye a Fényes Pincészeté. Az intenzív zamatú, kissé muskotályos illatú, fűszeres, de testes félédes bor igazi csemegének ígérkezik ezúttal.

Legnépszerűbb cikkek