| 2016. augusztus. 4. | 1 perc olvasás

Jelentkezzen Nevelőszülőnek!

A TEGYESZ Nevelőszülői Hálózat várja az érdeklődők jelentkezését.

Hazánkban is sokan kerülnek olyan helyzetbe, amikor valamilyen okból -átmenetileg - nehézségekbe ütközik a gyermeknevelés illetve a gyermekek ellátása. Ilyen esetben segítséget nyújt a TEGYESZ Nevelőszülői Hálózat,  akik mindent megtesznek azért, hogy a gyermek arra az időszakra egy gondoskodó családhoz kerüljön. 

A NEVELŐSZÜLŐSÉGRŐL

A nevelőszülőség – átmeneti gondoskodás, mely összeköti a gyermek múltját és jövőjét, a család melegét, a szeretet biztonságát adja azon gyermekeknek, akiket saját szülei valamilyen okból, hosszabb – rövidebb ideig nem tudnak vállalni.

A nevelőszülő minden esetben saját otthonában biztosítja a nála gyámhatósági határozattal elhelyezett gyermek teljes körű ellátását.

A NEVELŐSZÜLŐSÉG NEM ÖRÖKBEFOGADÁS - a nevelőszülő a gondozott gyermeket nem tekintheti sajátjának

A nevelőszülő szakmai csoport tagjaként a biztonságos otthon élményét, a szülői gondoskodást, és családi mintát közvetít a rábízott gyermek számára anélkül, hogy a vérszerinti családot imitálná.

Együttműködik annak érdekében, hogy a gyermek sorsa minél előbb – hazakerüléssel, vagy örökbeadással, esetleg huzamosabb időre szóló nevelőszülői elhelyezéssel véglegesen rendeződjön.

Ha esetleg felketette az érdeklősét egy nevelőszülői lehhetőség, az alábbi elérhetőségeken kaphat bővebb információkat: 

 

Legnépszerűbb cikkek