| 2022. március. 23. | 2 perc olvasás

Jelentős beruházás a Horváth Fólia Kft. életében

Közel fél milliárd forintos kormányzati támogatásból fejleszti gyártókapacitását és raktározási lehetőségeit a Horváth Fólia Kft. A projekt célja a biológiai úton lebomló, komposztálható műanyagok gyártásának, gyártástechnológiájának bevezetése. Az új üzemcsarnokban 2 db olyan extruder kerül beszerzésre, amelyek alkalmasak a biológiailag lebomló alapanyagokból jó minőségű fóliák megbízható gyártására.

Az időkapszula elhelyezését követően letették az új csarnok alapkövét a Horváth Fólia Kft. soproni telephelyén. A beruházás közel egy milliárd forintból valósul meg, melynek 50 százaléka vissza nem térítendő kormányzati támogatás.

fotó: Griechisch Tamás 

A Horváth Fólia Kft. hagyományos műanyag termékeket állít elő, azonban napjaink egyre égetőbb problémája a környezetvédelem, a fenntarthatóság, amelyre az egyre tudatosabb vásárlók reagálnak. „Egy új, több mint ezer négyzetméteres csarnokot építünk, amely részben gyártóüzemként, részben pedig raktárként fog üzemelni. Vásárolni fogunk két új extrudert, amely a fóliagyártáshoz elengedhetetlen, illetve egy Ipar 4.0. - ás online rendszert fogunk kiépíteni, amely azonnali kapcsolatot biztosít a gépek, és az irodában dolgozó kollégák között. Ez azért is fontos, mert később, egy ún. bigdata, adatelelemzéssel foglalkozó rendszert fogunk kiépíteni rá" - mondta el kérdésünkre Horváth András, a Horváth Fólia Kft. ügyvezetője.

fotó: Griechisch Tamás 

Sopron polgármestere az eseményen kiemelte, hogy minden a várost érintő fejlesztés fontos építőeleme Sopron jövőjének. Dr. Farkas Ciprián szerint az új ipari park építése is ezt szolgálja. "Mindig nagy öröm konstatálni, ha látjuk egy Sopronban működő soproni cég fejlődését. A mai alapkőletétel is egy siker. Ez nemcsak a szervezet sikere, hanem a városé, és az itt dolgozóké is. Emellett a beruházás a magyar kormány gazdaságpolitikájának visszaigazolása Sopronban. A város fejlődik, nemcsak közlekedésben, infrastruktúrában, hanem az itt működő cégek tekintetében is. Tovább szeretnénk menni ezen az úton, ezért is tettük le az új ipari park és inkubátorház alapkövét, amellyel az is a célunk a jövőben, hogy a most Ausztriában dolgozó szakemberek idehaza is megtalálhassák számításaikat" - tette hozzá a városvezető.

fotó: Griechisch Tamás 

A kormány közel fél milliárdos támogatással járult hozzá a Horváth Fólia Kft. új beruházásához, amely tovább erősíti a térség és hazánk gazdasági erejét, mondta Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. "Nagyon büszkék lehetünk arra, hogy a Horváth Fólia Kft. közel egymilliárd forintos új, több mint ezer négyzetméteres üzemcsarnokot épít. Köszönet Magyarország kormányának, hogy közel fél milliárd forinttal támogatja a beruházást. Ezzel új munkahelyeket teremtünk, a cég termelőkapacitása pedig növekszik. Jó eredmény az, hogy a covid-járvány idején is gazdasági növekedés van, és jó alapokon nyugszik az új adópolitikára épülő magyar gazdaság, hiszen tudjuk az ilyen jellegű beruházásokat támogatni" - hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

fotó: Griechisch Tamás 

A Horváth Fólia Kft. új csarnokában a gyártás optimalizációja ipar 4.0 megoldással, szoftverfejlesztéssel történik. A projekt célja a biológiai úton lebomló, komposztálható műanyagok gyártásának, gyártástechnológiájának bevezetése. A telephely energiaigényének egy részét megújuló energia biztosítja majd

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek