Jelentős előkészületekkel várja Sopron a vizes vb vízilabda-mérkőzéseit

Jelentős előkészületek előzik meg a 2022-es Fina Vizes Világbajnokság soproni rendezvényeit, melyek változásokat hoznak a közlekedésben és a Lőver Uszoda nyitvatartásában.

Az uszoda és a strand június 10. és július 1. között nem fogad látogatókat, zárva lesz a létesítmény parkolója, a Deákkúti út mindkét oldalán tilos lesz a parkolás. A Lőver Uszoda teljes parkolója szükséges a rendezvény szervezői és vendégei részére, a nézők számára ideiglenes parkolót alakítanak ki, mely még egyeztetés alatt áll. A városvezetés munkamegbeszélésen ismertette a legfontosabb tudnivalókat.  -  - A vízilabda megmérettetésen, a soproni új uszodában a csoportmérkőzések június 20-án kezdődnek – hangzott el az egyeztetésen, melyen dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek is részt vettek. Június 11-én kezdődik a házban szükséges infrastruktúra kiépítése, június 16-án pedig megkezdik a csapatok az edzéseket. 

Felhívták a figyelmet arra: hogy az uszoda életében az első kiemelt nemzetközi verseny felhelyezi városunkat a vizes sportok térképére, ugyanakkor kiemelt szervezési és biztonsági intézkedéseket, a lakosok részéről pedig megértést és türelmet igényel. A mérkőzések a nézők számára számos élménnyel szolgálnak. 8 csapat (4 női és 4 férfi) összesen 12 izgalmas összecsapással kápráztat el bennünket, és a magyar férfi vízilabda válogatott nagy riválisai, az olaszok és a spanyolok is városunkba érkeznek. 

Címkék: vízilabda

Legnépszerűbb cikkek