| 2021. július. 20. | 2 perc olvasás

Jelentős energetikai fejlesztést hajtanak végre a Vas- és Villamosipari Technikumban

Az összesen 300 millió forintos támogatással megvalósuló projektben sor kerül az iskolaépület homlokzatának fejújítására és a nyílászárók cseréjére, a további kivitelezési szakaszban pedig a fűtés korszerűsítését végzik.

A 2019 szeptemberében indult projekt a – jelenlegi nevén – Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Technikum Ferenczy János utcai épületét érinti. Az épület az építési kornak megfelelő technológiai színvonalon épült, ám a határoló szerkezetek és az elavult, helyenként rosszul záródó nyílászárók nem feleltek meg a mai kor hőtechnikai és épületszerkezettani követelményeinek, így az épület jelentős hőveszteséggel működött.

Az építészeti felújítási munka az épület mai energetikai követelményeknek nem megfelelő homlokzati nyílászáró portáljainak, tető-felülvilágítóinak cseréjét, valamint a fűtési rendszer korszerűsítését tartalmazza, törekedve az üzemeltetés energiaköltségeinek minimalizálására. Az épület homlokzati munkálatait követően a kondenzációs gázkazánok beépítése és a korszerű lapradiátorok felszerelése zajlik. Így a következő tanévkezdéskor már egy korszerűbb környezetbe érkezhetnek a tanulók. A kivitelezési munkák ez év novemberében zárulnak.


fotó:Magasi Dávid

Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője a keddi sajtótájékoztatón elmondta: a közel 300 millió forintos kormányzati támogatással megvalósuló projekt a gyermekek érdekeit szolgálja, hiszen az oktatás körülményeit fejleszti. Nem elhanyagolható az, hogy milyen infrastrukturális körülmények között tanulnak a középiskolás diákjaink a szakképzésben. Sopron büszke lehet a szakképzési centrum minden intézményére, hiszen az elkötelezett vezetők és pedagógusok mindent megtesznek azért, hogy a soproni és környékbeli fiatalok hasznos képzésben részesüljenek, fontos ismereteket sajátítsanak el, amellyel az életben boldogulni tudnak.


fotó:Magasi Dávid

fotó:Magasi Dávid

fotó:Magasi Dávid

- 1988-ban adták át az iskolát, ami akkor Sopron legkorszerűbb iskolája volt, az azóta eltelt időszak feladatul adta számunkra, hogy felújítani kell. Hat éve működik a Soproni Szakképzési Centrum keretei között az intézmény, azóta számos felújítást megvalósítottunk már saját erőből. A mostani pályázatnak köszönhetően körülbelül 700 négyzetméter felületen a külső nyílászárók, felülvilágító üvegfelületek teljesen megújulnak. Gondot okozott a beázás a szigetelés hiányosságai miatt - részletezte Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek