Jelentős fejlesztés a Soproni Egyetemen

Jelentős összegű, vissza nem térítendő pályázati támogatást nyert el a Soproni Egyetem, melynek részleteiről csütörtökön számoltak be a projektért felelős szakemberek. A négyéves projekt eredményeként wifi-fejlesztés, zárt rendszerű távoktatási képzésmenedzsment-rendszer beszerzése, több tanterem és labor digitális eszközökkel történő felszerelése is megvalósul. A 2,255 milliárd forintos támogatással több mint 1300 informatikai eszközt szereznek be és üzemelnek be a Soproni Egyetem oktatási épületeiben.

fotó: Griechisch Tamás

A projekt részeként létrejön a Digitális Oktatásmódszertani Központ, ami képzésekkel és módszertani támogatással segíti az oktatás digitális transzformációját, a hallgatói adatok mesterséges intelligenciával megvalósuló elemzése alapján pedig adat alapú oktatásfejlesztési intézkedéseket is megfogalmaznak -  mondta el dr. Katona György, a Soproni Egyetem oktatási rektorhelyettese.

"A projekt a Soproni Egyetem digitális transzformációját próbálja megvalósítani az oktatásban. Négy év alatt szeretnénk több mint kétmilliárd forintból megteremteni az informatikai, oktatásmódszertani és a digitális tananyagfejlesztési hátteret, valamint a nemzetköziesítés is a fontos alappillérek közé tartozik. Többek között lecseréltük a WiFi-hálózatot, digitális laborokat, oktatási termeket is kialakítottunk. Megújul a szerverpark, digitális stúdiót szeretnénk létrehozni, illetve elérni azt, hogy minden tananyagunk digitálisan is támogatott legyen, hogy a hallgatóink ne csak jelenléti oktatásban, hanem saját ritmusban is tudjanak haladni”

– tette hozzá dr. Katona György.

fotó: Griechisch Tamás

Az oktatási rektorhelyettes továbbá hozzátette: a pedagógiai innováció keretében fenntarthatósági és intelligens szakosodás témájú modulokat fejlesztenek ki és ezek oktatása is elindul. Mesterséges intelligencia alapú elemzések alapján tanterv- és tartalom-modernizálás történik, a képzések gyakorlóhelyi eszközellátása is javul, valamint számos téren fejlődik az egyetem nemzetközi láthatósága.

Legnépszerűbb cikkek