| 2020. június. 18. | 1 perc olvasás

Jelentős fejlesztés - megújult a Sopront Harkával összekötő út

Megújult a Sopront Harkával összekötő út. A jelentős beruházás több mint 600 millió forintos kormányzati forrásból valósult meg.

Több mint 4 kilométeren újult meg az aszfaltcsík Sopron és Harka között. 3500 négyzetméteren cseréltek pályaszerkezetet az úton, a forgalomtechnikai elemek is újak és teherbíró padka létesült. Buszmegállók, kapubejárók újultak meg. A beruházásról csütörtökön tartottak átadással egybekötött sajtótájékoztatót a helyszínen.

Harka számára is kiemelt jelentőségű az út megújulása: a település lakossága folyamatosan nő, a legfrissebb adatok szerint 2800 lakosa van és az átmenő forgalom is jelentős – mondta el Duschanek Péter, Harka polgármestere. A község vezetője hozzátette; régóta várták már hogy megújuljon az útszakasz, hiszen elég rossz állapotban volt.  

A sajtótájékoztatón elhangzott: több mint 600 millió forintos fejlesztés zárult le. A közlekedés sokkal gyorsabb, és biztonságosabb lesz ezután – hangsúlyozta Barcza Attila, Sopron és térségének országgyűlési képviselője. Az út egy átfogó, útfelújítási program része, amelyet kormányzati forrásból valósítanak meg. - A Sopron és Ágfalva közötti út már elkészült, a Balfot és Sopron között szakasz megszépítése pedig már elkezdődött, és év végére eléri Sopront az M85-ös is – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

A községben úgy látják, hogy az új úttal az idegenforgalom felé is nyitni tudnak, így a település még látogatottabb lehet.

Legnépszerűbb cikkek