| 2024. április. 9. | 1 perc olvasás

Jelentős fejlesztések kezdődnek a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben!

3,6 milliárd forintból újulnak meg a Soproni Szakképzési Centrum intézményei. A beruházás keretében a tanműhelyeket, a közösségi tereket, valamint az eszközparkokat is fejlesztik. A projektindító eseményen dr. Farkas Ciprián polgármester kiemelte, hogy a kormányzati forrásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően még korszerűbb körülmények között tanulhatnak a soproni diákok. A rendezvényen a Vas- és Villamosipari Technikum felújított gépészeti oktatótermét is megtekintették a résztvevők.

A beruházás a Soproni Szakképzési Centrum 7 szakképző intézményét és 11 telephelyét érinti. A magyar kormány és az önkormányzat kiemelt célja, hogy a diákok a lehető legjobb körülmények között tanulhassanak, és szakmai tudásukkal erősítsék a magyar gazdaságot.

- A Soproni Szakképzés Centrum nagyon fontos szerepet tölt be Sopron oktatási intézményeinek sorában, hiszen szakembereket képeznek a legkülönbözőbb ágazatok számára. Ezért különösen jó hír, hogy kormányzati támogatásból 3,6 milliárd forint felhasználásával a közeljövőben a Soproni Szakképzési Centrum több iskolája is épül, fejlődik. Ez hozzájárul ahhoz, hogy a soproni gazdasági szféra számára minél jobb, felkészültebb szakembereket tudjunk képezni a jövőben – emelte ki a polgármester.
Fotó: Griechisch Tamás

A fejlesztés során a Vas- és Villamosipari Technikum 3 oktatóteremmel bővül. A beruházás a gép- és járműgyártás, az elektronika és elektrotechnika, valamint az épületgépészet ágazatokat is érinti.  A projektben a Szakképzési Centrum épületeinek infrastrukturális és energiahatékony fejlesztése is megvalósul – mondta el a projektindító rendezvényen Kuntár Csaba főigazgató.

Fotó: Griechisch Tamás

A magyar kormány célja, hogy biztosítsa a minőségi szakmai oktatás feltételeit, illetve hogy vonzó tanulási környezetet teremtsen a szakképzési centrumok intézményeiben - hangsúlyozta előadásában dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke. 
A rendezvényen a Vas- és Villamosipari Technikum megújult gépészeti oktatótermét is megtekintették a résztvevők. A beruházás során az eddig használt helyiséget két részre osztották, így jött létre a két 16-16 fő befogadására alkalmas oktatóterem. A projekt részeként felújították a teljes villamoshálózatot, és a gépészeti eszközparkot fejlesztették.

Legnépszerűbb cikkek