| 2020. június. 24. | 1 perc olvasás

Jelentős könnyítésekről döntött szerdán az osztrák kormány

További könnyítésekről döntött a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban szerda reggel az osztrák kormány. Július 1-től ismét megengedett minden kül- és beltéri sport és csapatsport. A legfeljebb 100 fős rendezvényeknél megszűnik az időkorlátozás, a felszolgálóknak pedig nem kell már maszkot viselniük.

A könnyítések a vendéglátást és a rendezvényszervezést is érintik. Július elejétől nem kell már maszkot viselniük a felszolgálóknak, közölte Sebastian Kurz (ÖVP) szövetségi kancellár. A maszkok viselése ajánlott, de nem kötelező a jövőre nézve a gasztronómiában dolgozóknak. A vendéglátóegységek nyitvatartási idejére vonatkozó korlátozásokat is eltörölték. A járvány miatt bevezett korlátozásokat a sporttevékenységekkel kapcsolatban is többnyire feloldják. A jövő héttől kezdve minden bel- és kültéri sporttevékenység megengedett lesz. A csapatsportokat is korlátozások nélkül lehet űzni.

Sebastian Kurz kitért a családi-, vagy zártkörű rendezvényekre és az esküvőkre vonatkozó korlátozások megszüntetésére is. Legfeljebb 100 fősrendezvények esetében július 1.-től eltörlik az időkorlátokat. A sport- és a nagyszabásúnak minősülő, legfeljebb 10.000 fős kültéri, vagy 5.000 fős beltéri rendezvények esetében csak szeptembertől tervez engedményeket tenni az osztrák kormány.

Borítókép forrása: ORF.at

Legnépszerűbb cikkek