Jelentős lépéseket tervez a Sopron Basket

A Sopron Basket vezetésének nagy tapasztalata van már a nehézségek menedzselése terén, de most különösen nagy kihívások elé néz működés tekintetében az energia-válság miatt, illetve szakmai vonalon is, miután személyes okok miatt Vandersloot Courtney egyelőre nem tud csatlakozni a kerethez.

„Elképesztő nyomás alá kerültünk a létesítmény-üzemeltetés terén az energiaválság miatt” – vág bele a Sopron Basket ügyvezetője, Török Zoltán a kialakult helyzet ismertetésébe. – A létesítményünk üzemeltetése során nemcsak a magunk, hanem a férfi kosárlabda profi szekciója, valamint államilag elismert akadémiánk növendékeinek sportolási körülményei is a mi gondunk. Azok a számok, melyekkel szolgáltatóink szembesítettek bennünket, jelenleg olyan áldozatokat kívánnak, amelyek a profi csapatunk versenyképességét jelentősen csökkentik.

Gőzerővel dolgozunk a megoldáson, egy olyan cselekvési programon, amellyel a kialakult helyzetet kezelni tudjuk.

Fotó: Griechisch Tamás

"A gondjainkat tetőzi, hogy Vandersloot Courtney személyes okok miatt belátható időn belül biztosan nem tud eleget tenni a szerződésében foglaltaknak, és nem tudja erősíteni csapatunk sorait. Jelen helyzetben ezt a hátrányt előnyünkre szeretnénk fordítani, egyben példát is mutatni, hogy az idei télen az eredményesség oltárán is készek vagyunk áldozni, ha a helyzet úgy kívánja. Csapatunk tervezett kerete tehát jelentősen meggyengül, ami szükségszerű lépés a kialakult helyzetben. Szeretném tehát leszögezni, hogy a gazdasági kihívások miatt jelen pillanatban nem tervezünk játékosigazolást - hangsúlyozta az ügyvezető. 

Fotó: Griechisch Tamás

"Klubunk minden lehetőséget igyekszik megragadni, így nem csak a bevételeink növelése terén, hanem kiadásaink drasztikus és felelősségteljes csökkentése terén is további jelentős lépéseket tervez. Arra kérem közönségünket, játékosainkat, edzőinket, sportszakembereinket, hogy intézkedéseinket fogadják megértéssel, hiszen valamennyi a működőképességünk megőrzését szolgálja" - zárta gondolatait Török Zoltán. 

 

Legnépszerűbb cikkek