| 2022. április. 8. | 1 perc olvasás

Jelentős mennyiségű kábítószerrel bukott le az embercsempész

A Hutbájd pihenőnél ellenőrizték a soproni járőrök azt a gépjárművet, ahol nem csak az ott tartózkodó személyek voltak illegálisak.

forrás: Soproni Rendőrkapitányság

Amint arról korábban beszámoltunk, a Soproni Rendőrkapitányság járőrei mélységi ellenőrzés során az M85-ös gyorsforgalmi úton, a Kópháza külterületén található Hutbájd pihenőhöz tereltek ki egy gyanús, lengyel forgalmi rendszámú személygépkocsit. Az autóban a lengyel sofőrön kívül négy afgán állampolgárt fedeztek fel, akik nem tudták magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni. Ezt követően hívták a helyszínre a bűnügyi osztály munkatársait, akik lefolytatták a gépjármű szemléjét.

A rutinos nyomozók az autó átvizsgálása során a vezetőülés mögött található, műanyag lábtörlővel fedett tárolórekeszben, az elsősegélynyújtó csomagban elrejtve, több mint 300 gramm kábítószergyanús zöld növényi törmeléket találtak.

forrás: Soproni Rendőrkapitányság

Az eset kapcsán az illetékes Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított kábítószer birtoklása miatt a járművezetővel szemben.

Legnépszerűbb cikkek