| 2017. augusztus. 1. | 2 perc olvasás

Jelentős útfejlesztések a Jereván városrészben!

Csaknem 25 000 négyzetméternyi útfelület újul meg és 103 új parkolóhely épül ki a Jereván városrészben, az idei év végéig. A 235 millió forintos beruházás kormányzati forrásból valósul meg.

Folytatódik a Miniszterelnökség és a Modern Városok Program finanszírozásában megkezdett, több mint 1,6 milliárd forint értékű felújítás-sorozat. Ezúttal a Jereván településrész útburkolatai újulnak meg. Erről kedden tartott sajtótájékoztatót Dr. Simon István alpolgármester, Tóth Éva, a Jereván Lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke, Magas László és Csiszár Ákos, részönkormányzati képviselők.

- Soha nem látott fejlesztés indul a Jereván lakótelepen köszönhetően annak a kormányzati támogatásnak, amelyet joggal nevezhetünk Jereván Programnak. A fejlesztések az itt élők életkörülményeit javítják - mondta Dr. Simon István hozzátéve, hogy az útfelújításokon és parkolóépítéseken felül megújulnak a városrész intézményei, új sportparkok jönnek létre, csinosítják az Ibolya tó környékét és rendbe teszik a szolgáltatóház területét is.

Tóth Éva, a részönkormányzat elnökeként hangsúlyozta: a jelentős fejlesztést az a kiváló együttműködés tette lehetővé, mely során a kormány, a térség országgyűlési képviselői - dr. Molnár Ágnes és Firtl Mátyás - a város vezetése, a területileg érintett képviselők a városrész folyamatos fejlődését tartják a legfontosabbnak hasonlóan Sopron többi részéhez.

Tóth Éva külön kiemelte, hogy mindehhez a Jerevánon élők együttműködése, a napi kapcsolat is elválaszthatatlanul hozzátartozik, amit meg is köszönt minden, a Jerván lakótelepen élőnek, akik javaslataikat, véleményeiket, a közérdeket szolgáló kéréseiket is viszontláthatják az elkövetkező időszak nagyszabású fejlesztéseiben, amelyek új korszakot nyitnak a lakótelep életében.

A Jereván városrészben a Teleki Pál úti buszvárók átépítésével kezdődtek meg a munkálatok. Ezzel párhuzamosan, még ezen a héten hozzálátnak a szakemberek a korábbi aszfaltburkolat lemarásához, és a rossz minőségű szegélyek cseréjéhez.

A most induló Jereván Program keretében megújul a Teleki Pál út két körforgalom közötti szakasza, a Juharfa út és a IV. László király utca és a mögötte lévő garázssor, a Faraktár utca és a Soproni Horváth József utca. A felújításhoz kapcsolódva a városrészben több helyen, összesen 103 új parkolót alakítanak majd ki. A munkálatok várhatóan az idei év végéig befejeződnek. 

A beruházás értéke 235 millió forint, amelyet kormányzati forrásból valósít meg Sopron önkormányzata.

Legnépszerűbb cikkek