Jelentős útfejlesztések kezdődtek a Lőverekben

Megjelentek a munkagépek és elkezdődtek a József Attila utcában is az útfelújítási munkálatok, ami egészen a Mikovinyi utcáig, majd annak folytatásaként - a Lővér körúton - egészen a Citadelláig tart majd. De ez a szakasz csak egy része annak a munkafolyamnak, ami a Lővérekben a megújulást jelenti a közeljövőben.

Sopron Megyei Jogú Város önkormányzata haza forrásból az elkövetkezendő másfél évben útfejlesztéseket és felújításokat valósít meg a közigazgatási területén belül. A Miniszterelnökség és a Modern Városok Lőver Programjának finanszírozásában megkezdődött a több mint 1,6 milliárd forint összértékű útfelújítási-sorozat első üteme. A kormány elkötelezett a városok fejlődése iránt és különösen nagy gondot fordít az útfejlesztésekre és a turizmus fejlesztésére. 


fotó: Leczovics Zsolt

Dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő a József Attila utcai munkaterületen tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a fokozott terhelésnek köszönhetően, amelyet az állandó buszközlekedés és a jelentős gépjárműforgalom okoz, az utak állapota városszerte több helyen leromlott, repedések, kátyúk és helyenként süllyedések is jelemzik. Így van ez a szintén nagyon forgalmas és turisztikai szempontból kiemelt jelentőségű Lőverek esetében is, ahol a programnak köszönhetően nagy volumenű felújítások kezdőttek meg, amelyek kivitelezése több ütembe kerül kivitelezésre. 


fotó: Leczovics Zsolt

Dr. Farkas Ciprián elmondta, hogy megújul többek közt a Villa sor, a Panoráma körút, a Lánzséri utca és a Lőver körút is. A munkálatok 2017. 07. 17.-én megkezdődtek a József Attila utcában ami az említett projekt első szakasza. A felújítás itt a Barátság parktól egészen a Citadelláig tart, összesen mintegy 1200 méteren. Természetesen az útfelújítási munkákhoz szorosan kapcsolódik a járdafelújítás illetve a parkolók kialakítása is. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

A városrész önkormányzati képviselője hozzátette, hogy ennek a nagy jelentőségű beruházásnak köszönhetően megszépül a környék, az utak biztonságosabbá, a város és a környezete élhetőbbe válik. 

Dr. Farkas Ciprián az önkormányzat nevében arra kéri a közlekedőket, hogy vezessenek körültekintően, számítsanak a forgalomkorlátozásra és az esetleges kellemetlenségekért elnézést és szíves megértésüket kéri és bízik abban, hogy a végeredmény majd kárpótol mindenkit az esetleges átmeneti fennakadások miatt.   


fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek