| 2019. október. 15. | 1 perc olvasás

Jelentős változás a Soproni Vízmű Zrt. számlázási rendszerében

A Soproni Vízmű Zrt. 2019. szeptember 3-tól módosult üzletszabályzata 2019. november hónaptól jelentős változást hoz a szolgáltató számlázási rendszerében és az eddig megszokott számlázási ritmusba, melyre ezúton is szeretnék felhívni a figyelmet.

Részszámla létrehozáskor vizsgálni fogják a kibocsátás előtt álló számlák várható végösszegét. Ha annak összege nem éri el a bruttó 4.572,- Ft-ot (nettó 3.600,- Ft-ot), akkor újabb számlát nem állítanak ki mindaddig, míg a kibocsátandó számla összege az értékhatárt el nem éri. Például: ha önnek eddig kéthavonta 6 m3 fogyasztott mennyiségről küldött a szolgáltató részszámlát 2.576,- Ft értékben, akkor az első számlázási ciklusban nem készül majd számla, a következőben viszont (négy hónap múlva) 12 m3 mennyiségre és 5.152,- Ft-os számlára számíthat.  

Évente legalább három részszámla kiállítására akkor is sor kerül, ha az értékhatáros feltétel a részszámlák alacsony összege miatt nem teljesül. Várhatóan minden év január első felében, illetve február első felében postázott számláknál értékhatártól függetlenül, valamennyi akkor esedékes számlázású felhasználónknak készít a szolgáltató számlát. A részszámlában számlázott havi mennyiség változatlan módon kerül meghatározásra, annak számlázási ciklusra eső mennyiségét az eddigiek szerint tüntetik fel az évi egyszeri elszámoló számlában.

A számlázandó részszámla mennyiségek (m3 /hó) módosításának lehetősége továbbra is felhasználók rendelkezésére áll. Az értékhatáros számlakibocsátás nem érinti az elszámoló számlákat, azok összeghatártól függetlenül kiállításra kerülnek.  

A felvételek illusztrációk!

Legnépszerűbb cikkek