| 2019. szeptember. 15. | 2 perc olvasás

Együtt a Jereván! Néptáncgálának adott otthont a városrész

Pergő hangulatú táncos, zenés délutánt tartottak a Jerevánon. Bábelőadás, néptáncgála a Flare Beás zenekar és Pál Dénes koncertje szórakoztatta a szépszámú közönséget.

Egy új kezdeményezésnek köszönhetően első alkalommal tartottak néptáncgálát a Jereván lakótelepen. A településrészi önkormányzat a Pendelyes Kulturális Egyesülettel karöltve hívta életre uniós forrásból az Együtt a Jereván! elnevezésű programot.

Sipos Ferenc az egyesület elnöke kérdésünkre elmondta: - A fellépő táncegyüttesek, zenekarok műsorukkal megmutatták, hogy mennyi közös értékünk van – itt a Kárpát-medencében és szűkebb hazánkban: a Nyugat-Dunántúlon! Vérpezsdítő magyar, horvát, német, cigány muzsika és táncok megjelenítették a Kárpát-medencei folklór gazdagságát, értékeit - megtartó, közösségteremtő erejét!


fotó: Griechisch Tamás

Szép az idő és szép nap a mai! Szép nap, mert együtt a Jereván! – mondta Tóth Éva, a Jereván Településrészi Önkormányzat elnöke köszöntőjében a nagyszabású néptáncgálán a Jereván lakótelep Kodály terén.
Szép nap köszöntött ránk, mert együtt lép fel egy színpadon magyar, német, horvát, cigány népzene-, néptánc együttes, úgy, amint mi, itt többféle emberek együtt tudunk ünnepelni itt a Jerevánon, mert vannak közös értékeink és céljaink – tette hozzá az önkormányzati képviselő, aki hangsúlyozta: a közös értékek tisztelete és szolgálata vezet eredményre, ezért jó, hogy ezekben talál egymásra a Jereván, amire példát a mai hiteles népművészeti fesztivál, amelyet Pál Dénes, ismert sztár koncertje zár. A szeptember második hétvégéjére időzített néptánc-, népzenegálát hagyományteremtő szándékkal szervezte meg a Jereván Településrész Önkormányzata – mondta el Tóth Éva.
 

Az eseményen jelen volt dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok is, aki szintén az összefogás erejét emelte ki. Mint mondta a lakótelepen egyre több kulturális program várja az ott élőket, és egész Sopron lakosságát.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő már a következő programot ajánlotta a közönség figyelmébe. Szeptember 22-én vasárnap rendezik meg az V. Tekerj Sopron-t. Az esemény az Európai Mobilitási Hét és az Országos Autómentes Nap szerves részeként a Kodály téren várja majd a mozgásra vágyókat.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek