Jereván lakótelep: a nemzeti összetartozás napját ünnepelték

A nemzeti összetartozás napját tartotta a soproni Jereván lakótelep Lővéri Nyugdíjas Klubja a Jereván Településrészi Önkormányzat közös szervezésében.

 Az aktív nyugdíjasklub évről-évre méltó megemlékezéseken, a részönkormányzattal együttműködésben, idézi fel a nemzeti ünnepek, jeles napok üzenetét.

2021-ben elmaradt a nemzeti összetartozás napjára tervezett műsoruk, idén viszont fontosnak tartották, hogy felidézzék a 102 évvel ezelőtti nemzeti tragédiát, egyben hangsúlyozva, hogy a magyar nemzet minden történelmi megpróbáltatás ellenére összetartozik – mondta el dr. Koltai Miklósné, a klub elnöke, az igényes irodalmi műsor összeállítója.

Az eseményen Tóth Éva, önkormányzati képviselő is részt vett. A Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzatának elnöke elmondta: a nemzeti összetartozásról 2010-ben meghozott törvény megteremtette annak feltételét, hogy az 1920-ban szétszakított magyar nemzet újra magára találjon, önbecsülését visszaszerezze, megerősödjön, hitben, közös szándékban és akaratban.


-A Trianoni fájdalmat a közös jövőbe vetett hitnek és tenni akarásnak kell felváltania, még ha fokozatosan is. Az új körülmények között is a magyar jövőt sikeresen építő, egymást erősítő magyar közösségekre, tettekre van szükség. A nemzeti összetartozás napjának ebben kell megerősítenie minden közösséget szerte a Kárpát-medencében és a világon. Ezen a napon, amely fájdalmakat szakít fel mindig, ma már - az összetartozás érzetével - az elmúlt száz év sikerei is fontosak, az, hogy minden nehézség ellenére megmaradt a hazánk, és megmaradtunk magyarnak.

Az önkormányzati képviselő örömtelinek nevezte, hogy ma Magyarországon már a legkisebb közösségek is fontosnak tartják ezt a napot és a megemlékezést a magyar egységről. Az összetartozás, összefogás az, ami eredményre vezet, ennek szellemiségét képviseli a Jereván-Lővéri Nyugdíjas Klub tevékenysége, amely példamutató módon szervezője, résztvevője a lakótelep közösségi rendezvényeinek – tette hozzá a képviselő.

fotó: Griechisch Tamás


 

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek