Jereván lakótelep: óriási érdeklődés kísérte a városismereti sétát

Igen sokan voltak azok a soproniak, akik a soproni Jereván lakótelep titkainak, értékeinek a nyomába indultak Taschner Tamás idegenvezető élményteli vezetésével vasárnap délután.

A városrész kelta múltjával kapcsolatos helyek, ismeretek, a lakótelep keletkezéstörténetének ’70-es évekbeli momentumai, a Barátság-szobor készítése, és annak urbánus legendái, Kodály és Sopron kapcsolata, Herbszt Zoltán, a költő, akiről a közelmúltban neveztek el sétányt, a Juharfa utca elnevezése… mind sajátságos kontextusban, történeti keretekben kapcsolódtak a séta által érintett helyszínekhez. Taschner Tamás ezúttal zenei betétekkel is „illusztrálta” az elmondottakat, ami külön élményszámba ment a több mint egyórás sétán.

fotó: Máthé Alexandra

A városismereti sétákon már megtapasztalt hatalmas érdeklődésen túl a Jereván lakótelep – városrész – még felfedezetlen értékeinek sokasága az, amelyeket minden, a városát szerető polgárnak jó megismerni – mondta el Tóth Éva önkormányzati képviselő, szervező, a Jereván Településrészi Önkormányzat elnöke.

fotó: Máthé Alexandra

Az külön hozadéka a népszerű közösségi rendezvénynek, hogy számos, személyes történet is a felszínre kerül a közönség részéről.A többi városrészhez hasonlóan a Jereván számos szépséget, kincset, nagyszerű történetet, kötődést kínál. Öröm látni, hogy távolabbi városrészekből érkezők is értékelik az utóbbi évtizedben bekövetkezett változást, amelynek köszönhetően országos viszonylatban is méltán tartják a lakótelepek között különlegesen jó és szép helynek a soproni Jerevánt - tette hozzá az elnök. 

fotó: Máthé Alexandra

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek