| 2021. november. 23. | 1 perc olvasás

Jereváni Advent: gyertyagyújtás, koncert is lesz a lakótelepen

Indul a Jereváni Advent, a karácsonyváró rendezvénysorozat a soproni Jereván lakótelepen. Advent első vasárnapján 16.00 órakor lobban fel az első gyertya lángja a szolgáltatóház átriumában, a három történelmi egyház – Németh István római katolikus, dr. Vladár Gábor református és Hegedüs Attila evangélikus lelkészek - ünnepi gondolatait követően. Műsorral a Jereván-Lővéri Nyugdíjas Klub lép fel.

A 2010 óta hagyománnyá vált Jereváni Advent alkalmait igen nagy örömmel fogadott a városrész – mondta el Tóth Éva, önkormányzati képviselő, a városrészi önkormányzat elnöke. Öt éve pedig a hagyományos gyertyagyújtás is meghitt ünnepi alkalom.

Az idei ünnepi időszak programkínálatát a járványhelyzet is meghatározza: december 10-ére egy jótékonysági adventi koncertet terveznek a Szent Imre templomba, amelyen Wolf Kati énekes, az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntese lép fel. Ezt követően advent negyedik vasárnapján egy közös gyertyagyújtás lesz a Jereván adventi koszorújánál.

Advent negyedik hetében egy, az ünnephez méltó, az egész településrésznek szánt köztéri meglepetéssel, ajándékkal is készül a Jereván Településrészi Önkormányzat, amelyről kellő időben adnak majd hírt – mondta el Tóth Éva. A programok lebonyolításában a hatályos járványügyi szabályokat minden esetben be fogják tartani – tette hozzá, meghitt ünnepvárást kívánva a Jereván településrész minden lakójának.


fotó: SopronMédia archívum

Borítókép; SopronMédia archívum 

Legnépszerűbb cikkek