Jó idő és rengeteg résztvevő volt a SOPRON TRAIL idei versenyén (galéria)

  2017. június 18. - www.sopronmedia.hu

Remek idő, kihívásokkal teli kalandos pálya, jó hangulat és nyereményeső is várta az idei ICEBUG SOPRON TRAIL versenyzőit.

Az egyre népszerűbb brennbergi terepfutó versenyt először 2015-ben rendezték meg, amelynek akkori hagyományteremtő szándéka mára teljes bizonyosságot nyert, hiszen a hétvégén harmadik alkalommal megrendezett ICEBUG SOPRON TRAIL hatalmas érdeklődés és magas résztvevői létszám mellett került lebonyolításra.

A verseny illetve túraszámok többnyire erdei utakon -  néhol letérve a használatban lévő utakról - a terep szépségeit megmutatva, futható erdőben került megrendezésre. Az útvonalat jól látható jelzésekkel jelölték a szervezők és az ellenőrző pontokon versenybírók segítettek az SI rendszer használatában és a továbbhaladásban egyaránt.

Sportolásra teljesen alkalmas időben és nagyon jó hangulatban telt az idei megmérettetés, melynek célja a verseny mellett az volt, hogy népszerűsítse a terepfutást, és mindamellett közelebb hozza a résztvevőket a Soproni-hegység vadregényes tájaihoz.
  

Az érdeklődők illetve a nevezők száma a szervezők várakozásait is felülmúlták, hiszen több százan indultak a különböző kategóriákban és örömteli volt, hogy egyre több gyermek vett részt a sporteseményen. A program során azonban nem csupán a terepfutáson lehetett részt venni, hanem lehetőség volt túrázásra is.

A szervezők nagy gondot fordítottak a résztvevők teljes tájékoztatására a lebonyolítás során valamint minden beérkezőnek emlékéremmel is készültek. A kategóriánkénti dobogósokat külön is köszöntötték, akik az elismerés mellett különböző ajándékokat is kaptak. 

Dr. Simon István, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere

Dr. Simon István, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere

fotó: Leczovics Zsolt

A díjkiosztó ünnepségen az ICEBUG SOPRON TRAIL 2017 fővédnöke Dr. Simon István, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket, aki örömét fejezte ki, hogy az ország minden szegletéből érkeztek résztvevők. Hozzátette, hogy ennek a nagyszerű kezdeményezésnek, amely az idei évben immár harmadszorra került megrendezésre, a résztvevők sportélménye mellett minden bizonnyal Sopron és környékének a jó hírnevét is szerteviszik az országban. A szervezőknek és a támogatóknak a köszönetét fejezte ki a nagyszerű lebonyolításért, a résztvevőknek pedig helyezéstől függetlenül is gratulált, hogy teljesítették ezt a fantasztikus kihívást.  

A díjkiosztó ünnepségen a díjakat Dr. Simon István alpolgármester, az esemény fővédnöke, Táp Lászlóné, Brennbergbánya, Ó-Hermes, Új-Hermes, Görbehalom Településrészi Önkormányzat elnöke illetve a támogatók képviselői adták át a dobogósoknak. 

Kérem, várjon... Kérem, várjon...