| 2018. június. 23. | 1 perc olvasás

Jóganap és Indiai Kultúrfesztivál volt az Erzsébet-kertben

2018. június 23-án rendezték meg hazánkban a 4. Nemzetközi Jóganap & 3. Gangesz-Duna: Indiai Kulturális Fesztivált, amelyhez immár harmadik esztendeje Sopron is csatlakozott. Az Erzsébet-kertben ingyenes programok várták a kicsiket és nagyokat, ahol nem csak a jógairányzatokkal lehetett megismerkedni, hanem sok egyéb programmal is kedveskedtek a résztvevők számára a szervezők.

Az évről-évre egyre népszerűbb eseményre idén is sokan látogattak ki, amely az Indiai Nagykövetség, Sopron Megyei Jogú város, a Jahndala Jógastúdió és az Erika jóga együttműködésével került megrendezésre a leghűségesebb város közösségi parkjában. 

A jóga népszerűsége folyamatosan nő hazánkban is, amelynek sikere Sopronban is töretlen, így nagy öröm, hogy az idei esztendőben is sokan látogattak ki a rendezvényre, ahol nem csak az ingyenes jógaórákon lehetett részvenni, hanem sok kapcsolodó eseményen is. Az Indiai Köztársaság Nagykövetségének segítségével illetve a budapesti Amrita Sher-Gil Indiai Kulturális Központnak köszönhetően Párizs és Berlin után idén Sopronban köszönthette a közönség az indiai táncművésznőt Kiranmayee Maduput is, de szintén nagy öröm volt az is, hogy Tóth Gabriella indiai táncművész is elfogadta a meghívást. - tudtuk meg Wollaston Erika és Jahn Krisztina soproni jógaoktatóktól, akik a rendezvény háziasszonyai is voltak egyben. 

A megnyitón Csiszár Szabolcs, Városi Sportfelügyelő, Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának nevében köszöntötte a résztvevőket. A sportfelügyelő hangsúlyozta: igazán nagy öröm, hogy a mozgáshiányos, stresszes életmód helyett egyre többen választják az egészséges életet, amelyben hatékony szerepe van a jógának és aminek gyakorlása, a lelkes jógaoktatóknak köszönhetően bárki számára elérhető.   

A jógaórák mellett igazán különleges volt a gong- és hangtál-meditáció is, amely egyben igazi lelki felüdülést is jelentett, de gondoltak a szervezők a legkisebbekre is akiknek lehetőségük nyílt résztvenni gyerekjógán, a mesesarok foglalkozásain, a hennatestfestésen vagy éppen a kreatív kézműves-foglalkozáson, ahol indiai fejdíszt és lótuszvirágot hajtogathattak. A Női Műhelyben intim beszélgetésekre várták a hölgyeket, ahol többek közt olyan témák kerültek terítékre, mint hogy miképpen hat a jóga a testre, a női működésünkre. 

Az igazán tartalmas rendezvényen az idén is több mint száz lelkes jógázó vett részt, de sokan látogattak ki olyanok is, akik még csak ismerkednek ezzel a világgal, vagy éppen csak valami különleges programra vágytak.  

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek