| 2021. május. 19. | 2 perc olvasás

Jól halad a Mély út építése

A területelőkészítő munkákat (növényzetírtás, régészeti próbafeltárás) követően már a Szent Mihály temető kerítése alatt létesítendő támfal mögötti rézsűt erősítik a szakemberek a régi Mély út nyomvonalán kiépülő útnál, amelyet ezt követően majd elkezdenek feltölteni. A Fertőrákosi út új nyomvonalra helyezése a Pozsonyi út és a 84-es út között, a Szent Mihály temetőt megkerülve várhatóan jövő márciusában fog elkészülni – közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

Jól halad a régi Mély út nyomvonalán kialakítandó út építése, az elmúlt napok esős időjárása nem kedvezett, de itt egyelőre érdemben még nem befolyásolja a munkálatokat. Az útszakasz kiépítése azért vált szükségessé, mert az utóbbi időben a 84-es számú úton megnövekedett a forgalom. Az elvégzett vizsgálatok alapján a valós forgalomfejlődés magasabb, mint amelyekkel az előzménytervek készítése során számolni lehetett, így az M85-ös gyorsforgalmi út Fertőrákos csomópontig történő átadásával a 84-es és a Pozsonyi út csomópontjában lévő „Körzős” körforgalomban folyamatosan dugók alakultak volna ki a teljes városi elkerülést biztosító autóúti, alagutas szakasz átadásáig.


fotó: Griechisch Tamás

A 8527 jelű út munkálatai részeként már a Szent Mihály temető kerítése alatt létesítendő támfal mögötti rézsűt erősítik a szakemberek, majd a támfal építésével párhuzamosan a régi nyomvonalat elkezdik feltölteni. Az út menti házakhoz és a Mély út korábbi nyomvonalához is útkapcsolatokat alakítanak ki, majd a Pozsonyi úton két lámpás csomópontot építenek ki. Mindezek mellett villany, hírközlési és vízvezetékeket is kiváltanak a szakemberek. Az úgynevezett nagy tömegű földmunka ezután kezdődhet.  


fotó: Sopronmédia

Az új nyomvonal jelentős része Sopron MJV Önkormányzatának a tulajdonában van. Az érintett magáningatlanok területszerzése folyamatban van, az ingatlanok értékének meghatározására a Kormányhivatal által kijelölt igazságügyi szakértő véleménye alapján a vételi ajánlatot rövidesen minden érintett megkapja. Az út kialakításának eddigi munkálatainál nagy segítséget jelentettek a nyomvonallal érintett magáningatlanok tulajdonosai, akik közül szinte mindegyik beleegyezett a munkálatok megkezdésébe.

Az új nyomvonalú útszakasz építése mellett megtörténik még a 8527 jelű út M85 Fertőrákos csomópontig tartó szakaszának a burkolatfelújítása is.

Az M85-ös autóút Balf és a Fertőrákos csomópont közötti szakaszának teljeskörű átadása a 8527 jelű út fejlesztéseivel együtt, várhatóan jövő év márciusában lesz.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek