| 2021. április. 27. | 2 perc olvasás

Jól halad a Százszorszép Bölcsőde bővítése

Tavaly novemberben kezdődött meg a Százszorszép Bölcsőde bővítése, amelynek munkálatait sajtóbejárás keretében mutatták be a városvezetés jelenlétében. A kormányzati és önkormányzati forrásból megvalósuló bővítésnek köszönhetően szeptembertől újabb 28 kisgyermek számára lesz biztosított a bölcsődei ellátás az intézményben.

A Szarvkői utcai Százszorszép Bölcsődénél tartott sajtótájékoztatón Farkas Ciprián polgármester elmondta, hogy a soproni városvezetésnek a magyar kormányhoz hasonlóan kiemelt fontosággal bír a családok támogatása és a gyermekek boldogulása. Helyi szinten ennek egyik lényeges eleme, hogy a soproni gyermekek jó és korszerű körülmények között nevelkedhessenek. A kormány családbarát politikájának köszönhetően ma Magyarországon egyre több gyermek születik, emiatt is fontos, hogy a korszerűsítési munkálatok mellett új férőhelyekkel bővüljenek a bölcsődék és az óvodák Sopronban is.


fotó: Griechisch Tamás

Farkas Ciprián az eseményen köszönetet mondott minden pedagógusnak, bölcsődei és óvodai dolgozónak, hogy a járványhelyzet idején is példaértékű munkát végeznek. Ennek a hivatásnak az értékét mind az önkormányzat, mind a magyar kormány elismeri és megbecsüli. A polgármester hozzátette, a magyar oltási programban is kiemelt figyelmet fordítottak az oktatási és nevelési intézményekben dolgozókra, akiknek az oltása gyorsan és gördülékenyen zajlott az elmúlt hetekben. A sajtóbejáráson a polgármester mellett Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint Tóth Éva önkormányzati képviselő és Kocsis Zsuzsanna, Sopron Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődék igazgatója is részt vett.


fotó: Griechisch Tamás

Kocsis Zsuzsanna, Sopron Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődék igazgatója elmondta, hogy ez a beruházás azért is jelentős, mert egyre több szülő jelentkezik gyermekük bölcsődei ellátása miatt.  


fotó: Griechisch Tamás

A mintegy 314 millió forint kormányzati és önkormányzati forrásból megvalósuló fejlesztés eredményeképpen a Százszorszép Bölcsőde egy új épületegyüttessel bővül, amely két gyermekcsoport fogadására alkalmas csoportszobákat és a kiszolgáló, gazdasági funkciókat foglalja magában. Az új épületszárny csoportszobánként 14 gyermek ellátását teszi lehetővé, így a bölcsőde összesen 28 új gyermek fogadására lesz alkalmas.

Az új épületszárny 2021. szeptember 1-jén nyitja meg kapuit.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: fejlesztés

Legnépszerűbb cikkek