| 2021. május. 5. | 1 perc olvasás

Jól halad az ágfalvi német nemzetiségi általános iskola felújítása

Soltész Miklós államtitkár Barcza Attila országgyűlési képviselővel ma bejárta a közel 840 millió forintos kormányzati támogatásból megújuló Ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola építkezését. A fejlesztés során egy tornacsarnokkal is gazdagodik az intézmény, amely a településen élők számára is sportolási lehetőséget fog biztosítani.

A január elején indult teljes körű felújítás a terv szerint halad. A jelenleg földszintes, L alakú oktatási intézményt a fejlesztés során kétszintessé alakítják, és az épület egy modern tornacsarnokkal, valamint föld alá süllyesztett öltöző területtel is bővül. Az iskola régi épületrésze tetőtér-beépítést kap, illetve az intézmény környezete is megújul. A beruházás keretében új tantermek épülnek, megújul a földszinti rész, a gépészet. Az épülő tornacsarnok a településen élő felnőttek számára is sportolási lehetőséget biztosít majd.

Barcza Attila elmondta, hogy a magyar kormány elkötelezett abban, hogy támogassa a nemzetiségi intézményeket értékeik és hagyományaik megőrzésében. Fontos mérföldkő ez Ágfalva életében. A helyi lakosságban erős kötődés és identitás tud kialakulni azáltal, hogy helyben tudnak a gyerekek iskolába járni.

A kivitelezésnek speciális jelleget ad, hogy az oktatás jelenleg konténer termekben valósul meg az építési terület közvetlen közelében, így az építkezés egyedi helyszíni organizációt, munkarendet és különös odafigyelést igényel. A beruházás határideje 2022. július.

Képek forrása: Barcza Attila facebook oldala

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek