Jótékony célú könyvaukcióra várják a lokálpatriótákat

  2020. október 12. - www.sopronmedia.hu

Október 17-én rendezik meg az I. Soproni Helytörténeti és Jótékonysági Aukciót. A program keretében a résztvevők Sopronnal és környékével kapcsolatos könyvritkaságokra, képeslapokra, jegyzetekre és fotókra is licitálhatnak. A szervezők a bevétel egy részét a Tómalom utcai gyermekotthon támogatására fordítják.

Elek Szilveszter szenvedéllyel gyűjti azokat a könyveket, kéziratokat, amelyek Sopronhoz és környékéhez kapcsolódnak. A gyűjtés közben fogalmazódott meg benne az ötlet, hogy a Cédrus Könyvkereskedéssel együttműködve megszervezzen egy olyan eseményt, mely során a térség kulturális és történelmi életét elevenítenék fel.

- Az interaktív program keretében azokat a helyi lokálpatriótákat  szeretnénk összehozni, akiket érdekel Sopron történelme, és gyűjtik a térséghez kapcsolódó történeteket, régiségeket. A program másik fő célja az értékmegőrzés, mert fontosnak tartjuk, hogy a Sopronhoz kötődő emlékek visszakerüljenek a helyi gyűjtőkhöz és közgyűjteményekhez – emelte ki Elek Szilveszter, a program ötletgazdája. 

Fotó: Griechisch Tamás

- Az aukció mottója: Múltból a jövőnek. Az a célunk, hogy akik eljönnek ne csak közösségi élménnyel és régiségekkel gazdagodjanak, hanem az élménnyel, hogy támogattak egy nemes célt. Úgy döntöttünk, hogy az árverés bevételének egy részét a Tómalmi úti Gyermekotthonnak ajánljuk fel - hangsúlyozta Elek Szilveszter

A program keretében a résztvevők számtalan helytörténeti ritkaságra is licitálhatnak. Iyen egy 1871-ben, az egykori neves pedagógus, Király József Pál által Sopronban, magyar nyelven dedikált kötete, vagy Sopronyi-Thurner Mihály, a város egyik legjelentősebb városvezetőjének dedikálása, illetve  a soproni kötődésű költő, Gyóni Géza: Szomorú szemmel című verseskönyve, amelynek belső címlapját ifj. Storno Ferenc 1917-ben készült eredeti rajza ékesítí. 

Az aukció tételeit tartalmazó katalógust az érdeklődők megtekinthetik a Cédrus KÖNYVrakTÉRBEN. A személyes részvétel előzetes regisztációhoz kötött, azonban telefonos licitlálásra és vételi megbízás leadására is lehetőség van. Mindhárom részvételi formára a Cédrus Könyvkereskedés és Antikvárium elérhetőségein lehet jelentkezni.

Kérem, várjon... Kérem, várjon...