| 2019. december. 7. | 2 perc olvasás

Jótékony Mikulások futottak és kerékpároztak Sopronban

Jótékonysági Mikulás futást és kerékpározást rendeztek Sopronban december 7-én, szombaton. A Paddy Sportegyesület és a Bringázz Sopron közös szervezésében életre hívott derűs hangulatú program keretében a résztvevők nem csupán a közösségi mozgás élményével gazdagodhattak, de rászoruló gyermekeket is támogathattak.

Sopronban december 7-én is mikulássapkát viselő emberek lepék el a Mária-oszlop melletti teret. Többen futni, míg mások kerékpározni érkeztek, de egy közös volt bennük: nem jöttek üres kézzel. A rendezvény névadójának szellemisége jegyében cipősdobozokban ajándékokat hoztak rászoruló gyermekeknek. 


fotó: Griechisch Tamás

- A Várkerületen tettünk meg egy kört futva, illetve kerékpározva. Ez 1,5 kilométeres távot jelent, amelyet bárki könnyedén, szórakoztató módon teljesíthetett - emelte ki Kincse Szabolcs, a Paddy Sportegyesület elnöke. - A rendezvénnyel az egyik fő célunk a jótékonykodás volt, ezért a Bringázz Sopron Egyesülettel közösen cipősdoboz akciót szerveztünk. Az így gyűjtött ajándékokat az Age of Hope Alapítványnak fogjuk átadni, ők elviszik azokat rászoruló gyermekeknek, hogy szebb lehessen a karácsonyuk - fejtette ki az elnök, aki köszönetet mondott a Soproni Rendőrkapitányságnak és Sopron Önkormányzatának is a támogatásért, amellyel a rendezvény lebonyolítását segítették.


fotó: Griechisch Tamás

Sopron Önkormányzata nevében Csiszár Szabolcs alpolgármester köszöntötte a gyülekezőket. - A futás és a kerékpározás önmagában is nagyon példás tevékenységek,  de ezen alkalom kapcsán még különlegesebb szerepet kaptak - világított rá. - Ugyanis ezúttal nem csak az öncélból, az egészségük megőrzésének jegyében döntöttek úgy a soproniak, hogy mozognak egy jót, hanem az ajándékozás és a szeretet is vezérelte őket abban, hogy eljöjjenek erre a rendezvényre. A mozgás és az őszinte szeretetből való adakozás az élet rendkívül fontos összetevői. Hiszen aki mozog, az él, aki szeret, az pedig életet ad - osztotta meg a hallgatósággal.

A rendezvényen több tucatnyian vettek részt, így jókora cipősdoboz tornyot sikerült a szervezőknek összegyűjteniük.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek