| 2019. december. 17. | 1 perc olvasás

Jótékonysági könyvvásárt tartottak a Jereván lakótelepen

Jótékonysági könyvvásárt tartottak kedden a Jereván lakótelepen. Az adventi programsorozat keretében megvalósuló rendezvény keretében olcsón juthattak könyvekhez az olvasni vágyók. A bevételből pedig a Szent Imre plébánia Jerevánon élők karácsonyi ajándékához járul hozzá.

Sokan válogattak a könyvek közül – klasszikusok, kortárs irodalom remekei egyaránt megtalálhatóak voltak a több száz kötetes kínálatban. Ebben minden korosztály találhatott számára kedves olvasmányt. A könyvvásár az egyre színesedő Jereváni Adventi Programsorozat keretében valósult meg.  

- Eljutottunk oda, hogy a rendezvénysorozatunk által minden korosztálynak tudunk örömet szerezni – emelte ki Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Részönkormányzatának elnöke. - Idén volt nagyszabású koncertünk, köztéri gyertyagyújtásunk, kedden pedig jótékonysági könyvvásárt rendeztünk a szolgáltatóház átriumában. Ez kétszeresen is jó célt szolgált. Egyrészről, az olvasni vágyók tetszőleges adományokkal vihettek el remek könyveket. Az így összegyűlt pénzt pedig felajánljuk a Szent István plébániának. Ebből az intézmény által rendszeresen támogatott családok karácsonyát teszik meghittebbé – fejtette ki.

A rendezvény az egész várost felölelő összefogásnak köszönhetően tudott megvalósulni.

- A jótékonysági könyvvásár főszervezője a Jereván lakótelep Településrészi Részönkormányzata, de támogatta a megmozdulást a Széchenyi István Városi Könyvtár és a Cédrus Könyvesbolt is – világított rá Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere. - A hátrányos helyzetű személyekért való összefogás mindig fontos cél Sopron városa számára, de ez ilyenkor, az adventi készülődés idejében különös fontosságú. Ezért örvendetes, hogy a rendezvény több szintű jótékonyságot testesít meg – emelte ki.

A rendezvény szervezésében a Keresztény Értelmiségek Szövetségének Soproni Szervezete és a Lővéri Nyugdíjas Klub tagjai is közreműködtek. Az eseményen részt vett Magas Ádám önkormányzati képviselő is.

Legnépszerűbb cikkek