| 2020. június. 21. | 2 perc olvasás

Jótékonysági levendula fesztivált tartottak Sopronban az állatokért

Levendulát szüretelhettek és a növény felhasználásával készült finomságokat is kóstolhattak az állatbarátok Sopronban Mogyorósi Rita többszörösen díjnyertes kertjében vasárnap. A II. Jótékonysági Levendula Fesztivál során befolyt összegből a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület munkáját támogatja. A rendezvény idén is népszerű volt, amely azért különlegesen jó hír az állatvédők számára, mert ezúttal egy cseppet sem hétköznapi kihívással kell szembenézniük.

Szörpök, levendula zselé, sütemények - ez csupán apró szelete annak a színpompás kínálatnak, amelyet megízlelhettek a jótékonysági fesztiválra látogatók. Mogyorósi Rita szőlőültetvényből varázsolta díjnyertes kertté az udvarát - a soproni városszépítő versenyen és országos pályázatokon is elismert kompozíció egyik legkarakteresebb növénye az év ezen időszakában a levendula.

- Rengeteg terem ebből a pompás virágból a kertemben, és mivel a lila virágok száma évről-évre növekszik, leszüretelni azokat pedig időigényes, ezért úgy döntöttem, hogy kezdek velük valamit - kezdte így Mogyorósi Rita. - Arra gondoltam pár éve, hogy mi lenne, ha felajánlanám valakinek a levendula virágát. Akkor még csak csokrokat készítettünk és azokat árultuk, a következő évben viszont már az is eszembe jutott, hogy a különleges növényből lehetne több finomságot is készíteni. Így elhatároztam, hogy szervezek egy kisebb fesztivált levendulás finomságokkal az embereknek, egyfajta közösségi élmény gyanánt. A programot mindig próbáljuk bővíteni, ami azért is különösen fontos, hogy minél nagyobb felajánlásokat tudjunk adni a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesületnek, hiszen ők nemes célokért küzdenek nap mint nap - fejtette ki.

Tölli-Molnár Beáta és Mogyorósi Rita
Tölli-Molnár Beáta és Mogyorósi Rita

A szervezők kiemelték: a program népszerűsége köszönhető az emberek segítségének is. Érkeztek felajánlás gyanánt levendulapárnák, díszek, ékszerek is. A Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület tapasztalatai szerint Sopronban és környékén az emberek zöme szívesen összefog, ha a kedvenceink védelméről van szó.

- Úgy gondolom, hogy itt szívesen megmozdulnak az emberek az állatokért, azt pedig különösen szeretik, ha kapnak is ezért valamit cserébe - emelte ki Tölli-Molnár Beáta, a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület elnöke. - Tehát például nem csak adományozni tudnak, hanem termékeket is vásárolhatnak jótékonyság céljából. Összességében nem panaszkodhatunk, ugyanis megfelelő támogatást kapunk az itteni polgároktól - fűzte hozzá.

A jótékonysági rendezvényen befolyt összeget az egyesület általában állatorvosi költségek finanszírozására költi - idén biztosan erre fordítják a pénzt, ugyanis nem mindennapi kihívással kell szembenézniük az önként. Az állatvédők a napokban ugyanis egy helyről több mint egy tucat kölyökkutyát mentettek. Az pedig már most nyilvánvaló a szakemberek számára, hogy az ő ellátásuk rengeteg költséget von majd maga után.

Legnépszerűbb cikkek