| 2020. január. 18. | 2 perc olvasás

Jótékonysági retro bulit tartottak a csöppségekért Sopronban

Szórakoztató jelmezekbe bújt emberek lepték el a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar auláját szombaton este. A mulatság itt nemes célt is szolgált: a rendezvény keretében összegyűlt összegből az idén 25 éves soproni koraszülött osztályt támogatják.

A rendezvény keretében Betuker Botond főszervező megosztotta az érdeklődőkkel: a Soproni Erzsébet Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályától néhány hónappal ezelőtt keresték meg őt egy jótékonysági program ötletével. 

- Előhúztam a fiókból egy régi, hiánypótló programot: a jótékonysági retro batyus bulit – osztotta meg velünk Betuker Botond. - Ezt néhány évvel ezelőtt már megszerveztem, akkor nagy sikert aratott, és idén is rendkívül rövid idő alatt teltházas lett. Ez a program azért is hiánypótló, mert megpróbáltuk vele a batyus jelleget visszahozni a régi dalokkal karöltve. A hangulatot pedig tetézték a jelmezekbe bújt egyéniségek – részletezte.


fotó: Griechisch Tamás

A Soproni Erzsébet Oktató Kórház Csecsemő- és Gyermekosztálya számára az Aranytallér Gyermekeinkért Alapítvány első ilyen rendezvénye jelentős alkalom – ugyanis azt a szervezett formában megvalósuló soproni koraszülött ellátás 25. születésnapjának előestéjén tartották. - Addig is szülészet keretein belül működött az újszülött ellátás, de a frissen világra jött apróságok körülbelül tíz százalékának szüksége volt sürgős ellátásra, életmentő orvosi kezelésre – mondta el dr. Gelencsér Éva neonatológus főorvos. - Végül 1995. január 19-én nyílt meg az a koraszülött részleg, amelyen ezt a speciális ellátást elkezdhettük – fejtette ki.

A rendezvény keretében befolyt összeget az apróságok biztonságos és hatékony ellátására használják majd fel a Soproni Erzsébet Oktató Kórház szakemberei – így például szinte fogyóeszköznek számító infúziós pumpa és gyógyszeradagoló beszerzésére is szeretnének fordítani az adományból.


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

A bálon szórakoztató műsor, tombola és kvíz is mulattatta a résztvevőket. A program fővédnöke dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere volt. Az eseményen Sopron önkormányzata nevében Juhász Adrienn képviselő vett részt.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek