| 2023. február. 5. | 2 perc olvasás

Jótékonysági spinning váltóverseny Baumann Péter emlékére

Baumann Péter főhadnagy hősi halált halt rendőr családjának megsegítésére rendezett jótékonysági spinning kerékpáros váltóversenyt a Soproni Tigrisek Sportegyesület a BECSA-val karöltve. A rendezvényen több helyi sportegyesület, a Soproni Rendőrkapitányság és a Szolgálat-teljesítés közben Alapítvány is részt vett. A nevezésekből befolyt összeget az elhunyt családjának ajánlották fel.

Tragikus esemény adta az apropóját a Soproni Tigrisek Sportegyesület vasárnapi rendezvényének. Közel 3 hete szolgálatteljesítés közben vesztette életét a 29 éves posztumusz főhadnagy, Baumann Péter. A soproni sportegyesület úgy gondolta, hogy megpróbálja segíteni a családját anyagiakban.

- Tudjuk, hogy egy gyermek elvesztését nem lehet pótolni anyagiakkal. A magyar nyelv nagyon érdekes, ha valakinek meghalnak a szülei, ő árva, ha meghal a párja akkor özvegy, de arra nincs szó, ha valaki a gyermekét veszíti el. Ez szóban és pénzben kifejezhetetlen, de úgy gondoltuk, hogy a társadalmi szolidaritás jegyében megszervezzük a mai eseményt. Minimum 200 emberre számítunk, és szeretnénk több százezer forintot, akár félmilliót is összegyűjteni – mondta el Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek vezetője, a rendezvény szervezője.

Nagy Tamás (b)
fotó: Griechisch TamásA gyászoló családhoz a Szolgálat-teljesítés közben Alapítvány juttatja el az összegyűjtött támogatást. – Ez az alapítvány 2019 októberében jött létre. A fiam 2018. február 15-én szolgálatteljesítés közben életét vesztette. Mátyás Balázs Tamás, az Újpesti Rendőrkapitányságon teljesített szolgálatot. Ebből a halálból kifolyólag jött az alapítvány gondolata. A fiamnak volt egy szlogenje – én az embereken szeretnék segíteni – mi ezt tovább szeretnénk vinni úgy, hogy mi azokon az embereken szeretnénk segíteni, akik a hazát szolgálják, legyen az rendőr, katona, mentő, katasztrófavédelem is. Az alapítványunk nem csak az anyagiakban segít, mert egy halált anyagilag nem lehet megváltani. A szülők többségének a legnagyobb kincs a gyermek. Egy gyermeket nem lehet pótolni, ezért mi nemcsak anyagilag, hanem lelkileg és jogilag is segítünk az elhunyt családjának  – mondta el Mátyás Zsolt, az alapítvány elnöke.

Mátyás Zsolt (j)
fotó: Griechisch TamásA jótékonysági spinning kerékpáros váltóversenyen a Soproni Tigrisek edzőin és játékosain kívül több soproni sportegyesület és klub képviseltette magát, valamint több nevezővel részt vett a Soproni Rendőrkapitányság, valamint a büntetés-végrehajtás is indított csapatot.

A spinning kerékpárokat a Spinning Hungary adta kölcsön a rendezvényre, a helyszínt pedig a Becsa biztosította. A Szabadművész Alapítvány a zene szolgáltatásával járult hozzá a rendezvény hangulatához.

fotó: Griechisch Tamás 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek