| 2019. január. 10. | 1 perc olvasás

Jövő héttől indul a lomtalanítás Sopronban!

Jövő héttől megindul a lomtalanítás. A szolgáltató 36 helyet jelölt ki a városban, amelyekre fokozatosan helyezik majd ki a konténereket. Tekintsük át a legfontosabb szabályokat!

- Jövő héten kettő-kettő helyszínen indítjuk a 2019-es lomtalanítást – mondta Mágel Ágost, a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás elnöke. - Első körben a Jereván lakótelepen helyezzük ki a konténereket, az ott élőket úgy értesítjük, hogy 11-én kiteszünk egy tájékoztató feliratot a társasházak ajtajaira – részletezte.

A konténerek egy adott hét keddi, szerdai és csütörtöki napján várják majd a hulladékokat. - A környéken élőket mindig a gyűjtési hét előtti pénteken értesítjük majd, tájékoztató levélben – hangsúlyozta Mágel Ágost.

A gyűjtésre kijelölt, 30 köbméteres tárolókban a lakosok minden olyan háztartásban keletkezett lomot bedobhatnak, amely nem minősül veszélyes hulladéknak – ez utóbbi kategóriába tartoznak például az autógumik, a műanyagablak keretek, az elektormos dolgok, és a sütőolaj is.

- A konténereket reggel hét óra környékén helyezi ki egy felkészült, az önkormányzat által kijelölt vállalkozó a kijelölt pontra – részletezte az elnök. - A konténereket normál esetben délután három órakor szállítják majd el, azonban, ha megtelnek, a nap folyamán is elvihetik ezeket. Ebben az esetben a feladatot végző törekszik majd arra, hogy 15 óra előtt egyszer még visszavigye a tárolóeszközt – mondta Mágel Ágost, aki hozzáfűzte: ha délután három után raknak a gyűjtési területre hulladékot, az sem marad ott: ezeket munkagépek segítségével fogják eltakarítani.

- Nagyon fontos, hogy mindenki csak az ő lakóhelye szerinti gyűjtőhelyre tegyen ki lomokat – szögezte le Mágel Ágost. - Aki pedig lemarad a lomtalanításról, vagy veszélyes hulladékot szeretne kidobni, annak Sopronban két hulladékudvar is a rendelkezésére áll. Az egyik a Pozsonyi úton, a másik pedig a Harkai úton található. Ezeken a helyeken a lakcímkártya felmutatásával díjmentesen adhatjuk le a lomot. Továbbá, a hulladékudvarokban évente egy alkalommal, 1 köbméter építési törmeléket is átvesznek a lakosoktól – fejtette ki.  

Legnépszerűbb cikkek