| 2021. május. 6. | 1 perc olvasás

Jövőre érkezik a 13. havi nyugdíj

A gazdaság újraindítására 7300 milliárdos újraindítási alap áll rendelkezésre - mondta el Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A gazdaság újraindítása mellett a családok támogatására is kiemelt figyelmet fordít a kormány. A 13. havi nyugdíj visszaépítése folytatódik, egy fél havi nyugdíjat a jövő évben a nyugdíjasok már kapni fognak. A 25 év alatti fiatalok adómentességének forrásait is tartalmazza a jövő évi költségvetés, és a munkáltatói adóterhek további csökkentésével is számol, valamint a beruházások támogatására és a munkahelyteremtésre is jelentős forrásokat biztosít. A gazdaság újraindítására 7300 milliárdos újraindítási alap áll rendelkezésre.

Gulyás Gergely kiemelte: "Úgy gondoljuk, mindezek jól mutatják, hogy a normalitáshoz való visszatérés Magyarországon a koronavírus-járvány elmúltával a gazdaság területén is gyorsan meg fog történni, és azt a sikeres évtizedet tudjuk folytatni egy év koronavírus miatti megszakítás után, amely 2010 óta a magyar gazdaságot, gazdasági növekedést, életszínvonal-növekedést jellemezte."

Borítókép forrása:Pixabay.com

 

Legnépszerűbb cikkek