| 2016. június. 16. | 1 perc olvasás

Jubilál a Soproni Fotóművészeti Kör

A 15. évforduló alkalmából a Liszt-központ Munkácsy-termében nyílik kiállítása a fotósoknak.

A Pillanatkép című tárlaton a kör valamennyi tagjától, összesen 16 fotóstól láthat képeket a közönség. A kiállításra kerülő fotográfiák többszintű válogatáson estek át, végül közel 80 darab kerül fel a falakra.

A kiállítás a sokszínű soproni fotográfiát tudja megmutatni, a Soproni Fotóművészeti Kör szűrőjén keresztül. A közös nevező ebben a sokszínű társaságban az, hogy igyekszünk a fotográfia egy olyan vonulatát megmutatni, ahol nem elsősorban a közönségsiker a fő szempont. A képekben elsősorban a fotográfus gondolatait keressük, nem csak a látványt, az sem biztos, hogy elsősorban a technikai tökély jelenti a kép értékét, hanem az a valami, amit belülről sugároz. - mondta el a kiállítás kapcsán Ujvári Gábor, aki hat éve vezeti a Soproni Fotóművészeti Kört.

A tárlaton azok az óriás méretű „szelfik”is szerepelnek majd, melyekből tavaly nyáron a Rondella falán nyílt kiállítása az alkotóknak. A sajátos látásmódú szelfikkel az önfényképezés egyre divatosabb műfajára reagáltak a fotósok, de egyéni megoldásokkal, és továbbgondolva készítették el képeiket. A kiállítás június 19-től július 10-ig látható a Liszt-központ Munkácsy-termében.

A kiállításról további információ a www.prokultura.hu oldalon található.

Legnépszerűbb cikkek