Jubilálnak a Soproni Tigrisek

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Soproni Tigrisek Kosárlabda Egyesület. Az elmúlt 25 évben, több mint 2500 gyermekkel kedveltették meg a kosárlabdázást és országosan is komoly eredményeket ért el az ország legrégebbi múlttal rendelkező utánpótlás nevelő egyesülete.

Zsúfolásig megtelt a rendezvénysátor a Tigrisek évzáró eseményén. Különleges év az idei, hisz fennállásának 25. jubileumát ünnepli az egyesület. Ennek tiszteletére eljöttek az egyesületet alapító tagok közül is, valamint ott voltak az edzők, a most sportoló gyerekek és szüleik is.

Fotó: Griechisch Tamás

A városvezetés részéről dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek tették tiszteletüket.

Fotó: Griechisch Tamás

Nagy Tamás az egyesület vezetője köszöntőjében elmondta: "Annak idején egy baráti társaság alapította az egyesületet, jelenleg pedig Magyarország egyik legrégebbi múlttal rendelkező egyesülete a Soproni Tigrisek. 2004 volt a legsikeresebb év, ebben az évben minden korosztály döntőbe került az országos bajnokságban, de az idei is kiemelkedő volt eredményekben.

Mi egy családias műhely vagyunk, ahol soproni játékosok, soproni edzőkkel, soproni szülőkkel dolgozunk és gondolom ez a szeretet és ez a szakmai tudás, ami itt van ebben az egyesületben ez tartja össze az Tigriseket."


Az egyesület most már kilépett a város határon kívül: van csapatunk Kópházán, Fertődön, Kőszegen, Ágfalván elég széles a repertoár. Közel 140 kosárpalántánk van és összesen 250 gyerekkel tudunk dolgozni A jövőben szeretnénk összetartani ezt a csapatot és sikerre vinni a játékosainkat."

Fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen amellett, hogy megköszönték a gyerekek és edzők munkáját a családoknak is köszönetet mondtak, akik csemetéiket rábízzák az egyesület szakembereire.

Fotó: Griechisch Tamás

Csiszár Szabolcs alpolgármester ünnepi köszöntőjében kiemelte:

"Egy olyan komoly sportvárosnak, mint Sopron mindig nagy elismerés egy 25 éves fennállás.

Ez a teljesítmény egy jelzés hogy, jól csináljuk azt, amit csinálunk és ez nem a városra vonatkozik, hanem hogy ilyen civil szervezetek és sport egyesületeink vannak, akik hosszú évek, évtizedeken keresztül is fent tudják tartani önmagukat. Képesek arra hogy egy olyan családot, olyan hatalmas közösséget irányítsanak, mint amilyen a Sopron Tigris a sportegyesület. Gratulálok a munkájukhoz."

Fotó: Griechisch Tamás

1997-ben alakult a Sopron Tigrisek Kosárlabda Egyesület, minden tagját elismerés illeti, de idén is díjat kapott minden korosztály minden csapatából valaki. Jutalmazták a legszorgalmasabb, legügyesebb, legértékesebb játékosokat is, valamint átadták a Balogh Sándor díjat, amely minden évben az év tigrise elismerés.

Fotó: Griechisch Tamás

A Balogh Sándor egykori játékos emlékére alapított díjat, mely az év legjobb utánpótlás játékosának jár idén Bősze Gergő és Tallós Levente megosztottan kapta.

Bősze Gergő, aki 9 éve kosarazik az egyesületnél megköszönte, hogy ilyen erős alapokat kapott a Tigrisektől, hisz ezek segítik őt tovább a pályafutásában.

Fotó: Griechisch Tamás

A díjátadók között szerepelt Patonai Imre és Székely Norbert szövetségi kapitány, akik korábban erősítették a Tigrisek csapatát.
Székely Norbert magyar női kosárlabdacsapat szövetségi kapitánya hangsúlyozta:

"A magyar kosárlabdázásnak nagyon fontos, hogy vannak olyan klubok, amelyek gyerekekkel foglalkoznak, akik a gyerekeket szocializálják és kosárlabdára és sportra nevelik őket. Nagyon fontos hogy ebben a városban van alternatíva, van lehetőség arra, hogy válasszanak a gyerekek. Ha pedig a Tigrisek meg tudják szerettetni a gyerekekkel a kosárlabdát, annak mi nagyon örülünk."
Fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen számos életműdíjat is átadtak, hisz a 25 év alatt sok ember áldozatos munkája kellett ahhoz, hogy ilyen magas szinten működjön az egyesület. Az elismerésekhez dr. Simon István alpolgármester is gratulált.

A Soproni Tigrisek szakmai csapata amellett, hogy szeretné minél több gyermekkel megismertetni a kosárlabdát, terveik között szerepel, hogy értékes sportolókat neveljenek, akik megállják a helyüket a felnőtt bajnokságban is.

Fotó: Griechisch Tamás

Az egyesület a sok évi támogatás jeléül egy köszönő ajándékot adott át a városvezetésnek, melyet dr. Simon István alpolgármester vett át az önkormányzat nevében.

Fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen kulturális programok mellett, természetesen a kosárlabda sem maradhatott el. A fiatalság együtt pattogtatta a labdát a bajnok kerekesszékes csapattal. 

Fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek