| 2020. július. 11. | 1 perc olvasás

Jubiláns házaspárok jelentkezését várja a Győri Egyházmegye

Szeptember 5-én hálaadó szentmisét mutat be a jubiláló házaspárok részvételével a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban Veres András megyéspüspök. A püspökség ebből az alkalomból várja azon házaspárok jelentkezését az egyházmegye területéről, így Sopronból is, akik római katolikus templomban történt házasságkötésük kerek évfordulóját ünneplik.

Az 5., 10., 15., 20., 25., 30., 35., 40., 45., 50., 55., 60., vagy 65. házassági évfordulójukat ünneplők augusztus 9-ig jelentkezhetnek a lakóhelyük szerint illetékes plébánián. A jelentkezéseket a plébános atyák továbbítják a püspökség részére. A szentmisét követően a főpásztor vendégül látja a jubiláló házaspárokat a Püspökvár udvarán.

Ülőhelyet és emléklapot csak a határidőig regisztrált házaspárok számára tudnak biztosítani, a névre szóló ültetés miatt a Püspökség kéri, hogy a regisztráltak legkésőbb fél órával a szentmise kezdete előtt érkezzenek meg az ünnepre. Akik idős hozzátartozót szállítanak, felhajthatnak a Székesegyház elé, de parkolóhelyet a résztvevők várható nagy száma miatt nem tudnak biztosítani.

A szentmise szeptember 5-én, szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik.

Borítókép forrása: Győri Egyházmegye honlapja

Legnépszerűbb cikkek