| 2018. november. 10. | 1 perc olvasás

Jubileumi Csik Ferenc Emlékverseny

260 versenyző állt rajthoz a 40. Csik Ferenc Emlékversenyen. A jubileumi megmérettetést a Sportfelügyeleti Csoport, a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség, a Széchy Tamás Sportiskola Sopron közös szervezésében, a Soproni Vízmű Zrt. támogatásával tartották meg. A versenyt most utoljára rendezték meg a régi uszodaépületben.

Köszöntőkkel vette kezdetét az idei Dr. Csik Ferenc Emlékverseny szombaton, amellyel minden évben, az 1936-os berlini olimpián 100 méteres gyorsúszásban olimpiai aranyérmet nyert néhai kiváló úszó előtt tisztelegnek a szervezők és a résztvevők. Rádonyi László a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatója köszöntötte a jelenlévőket, aki elmondta: az olimpiai bajnokok, a remek úszók példát jelentenek a következő generációnak.


fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok köszöntőjében kiemelte, hogy ez az utolsó verseny ebben a fedett uszodában, hisz új létesítmény épül. A Modern Városok Program keretében, a Kormány által biztosított forrásból, több, mint 14 milliárd forint értékben valósul meg az új soproni sportuszoda, ennek az épületnek a helyén. Az új uszoda nemzetközi sportrendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz és több tanmedencét is kialakítanak majd benne, hogy a legkisebbek is elkezdhessék megtanulni az úszás alapjait. A kivitelezés 2019 év elején kezdődik, és a tervek szerint másfél-két évig tart majd. Az átmeneti időszakban, az építés ideje alatt a strandmedence rekonstrukció keretében kialakított két medence fogja biztosítani a város és a sport igényeit, fűthető sátortető alatt.

A megnyitón Csik Katalin, Csik Ferenc unokája és Rádonyi László és Dr. Farkas Ciprián koszorút helyezett el a névadó emléktáblájánál.

A verseny a kisebb korosztályok megmérettetése, mely az utánpótlás nevelés szempontjából rendkívül jelentős - tudtuk meg Major Noémitől, a Széchy Tamás Sportiskola edzőjétől. Idén a hazai csapaton kívül 10 csapatot láttak vendégül. Összesen 260-an álltak rajthoz, közülük 110 soproni úszó. Érkezett csapat Győrből, Gyöngyösről és Lentiből is -tette hozzá az úszóedző.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek